18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Aviz negativ pentru proiectul de ,,enclavizare” a Primăriei Paşcani

Comisia Economică a Consiliului Local Paşcani , întrunită astăzi în şedinţa de lucru, a avizat negativ un proiect de hotărâre controversat. Deşi la iniţiator apare numele primarului, proiectul a fot combătut chiar de directorul economic al Primăriei, Angela Labontu, în timp ce secretarul Mircea Zuzan l-a susţinut.
Mai exact este vorba despre modul de folosire a unor taxe speciale pentru emiterea proceselor verbale de punere în posesie de Serviciul Cadastru şi Fond Funciar din cadrul Primăriei.
Proiectul de hotărâre prevede că banii să fie gestionaţi separat chiar de serviciul respectiv nu să fie repartizaţi din bugetul local, prin votul consilierilor sau prin dispoziţia primarului. Secretarul Zuzan susţine că această procedură este impusă de legea care reglementează modul de aplicare să taxelor speciale şi că a fost întocmit un regulament prin care se stabileşte cum vor fi cheltuiţi aceşti banii. El a mai spus că serviciul are nevoie de echipamente moderne de măsurare , de maşini şi combustibil pentru deplasarea specialiştilor la faţa locului, cheltuieli care, până acum ,erau suportate din buzunarul propriu.
În replica directorul economic al Primăriei susţine că în acest caz în casările dar mai ales cheltuirea acestei taxe nu se poate face separat ci doar prin repartiţie de la bugetul local.
Opiniile diferite din partea celor doi specialisti i-au încurcat şi mai tare pe consilierii locali. Unii au susţinut că banii nu pot fi împarţi decât prin bugetul local şi că eventualele cheltuieli pot fi decontate de Primărie în timp ce alţii au susţinut opinia secretarului sub rezerva că în şedinţa de plen să fie lămurite lucrurile.
În acelaşi context secretarul Mircea Zuzan a atras atenţia va supune aprobării consilierilor şi regulamentele celorlalte taxe speciale din Primăria Paşcani, unele neîncasate până acum din neglijenţă, cum ar fi de exemplu taxa de parcare.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow