2.4 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021

Aveţi nevoie de sprijin gratuit pentru redactarea unui proiect cu finanţare UE? Sunaţi la Politehnică!

Centrul Suport pentru accesarea de fonduri europene de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI), înfiinţat de mai puţin un an, a reuşit să sprijine cadrele didactice de la Politehnică la scrierea de proiecte oferind totodată suport şi pentru alte instituţii din Iaşi. 

Astfel, „ACCESS2020” de la TUIASI oferă consultanţă gratuită pentru toţi cei care vor să depună proiecte internaţionale, oferind sprijin pentru cercetătorii Politehnicii, dar şi din afara instituţiei. Totodată, Centrul Suport oferă şi sprijin în identificarea unor potenţiali parteneri cu care s-ar putea asocia cei pe care îi sprijină în anumite proiecte.

„Oricine vrea să aplice pentru finanţare pe proiecte internaţionale poate intra pe site, are un buton de contact, lasă un mesaj care ajunge la centrul suport şi persoana e contactată. Poate beneficia de orice fel de sprijin, pentru că mulţi sunt reticenţi în a oferi ideea proiectului: ajutor în scrierea acestuia, identificarea de parteneri, realizarea unei părţi a bugetului, sprijin pe impact, comunicare şi diseminare etc.”, a declarat conf.dr.ing. Nicolae Lucanu, director al proiectului.

Serviciile acestui centru pot fi solicitate de orice cercetător de la TUIASI, dar şi de la alte universităţi sau institute de cercetare, cât şi din rândul IMM-urilor. Acesta este singurul astfel de centru deschis în Iaşi, fiind implementat în urma unui proiect cu finanţare internaţională, având o valoare totală de puţin peste 3 milioane lei. Până în 2023, centrul îşi propune să sprijine depunerea unui număr de cel puţin 20 de propuneri de proiecte internaţionale de cercetare, dezvoltare, inovare, să obţină finanţarea şi să asigure implementarea pentru cel puţin patru proiecte internaţionale depuse de consorţii care includ şi organizaţii de cercetare şi întreprinderi din Regiunea Nord-Est. Centrul are drept scop şi sprijinirea a cel puţin zece IMM-uri pentru depunerea de proiecte în cadrul competiţiilor internaţionale.

Sursa Ziarul de Iași

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI