10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Aveţi grijă la amenzile luate prin Europa!

Aţi luat o amendă prin Europa şi vă doare în cot de ea? Iată un caz „şcoală“ despre cum îşi recuperează prejudiciile alte state! În timp ce autorităţile române nu sunt în stare să recupereze prejudicii de milioane de euro ale unor infractori dovediţi, deşi aceştia se lăfăie în lux în faţa tuturor, alte ţări nu renunţă nici la prejudicii banale, cum ar fi contravaloarea unei amenzi rutiere. Nemţii, de pildă, deschid procese chiar la Iaşi pentru a-i obliga pe şoferii contravenienţi din judeţ să îşi plătească amenzile luate în Germania, sau alte datorii către ţara lor. Pe rolul instanţelor ieşene sunt zeci de procese similare, ale poliţiei din Germania şi, mai nou, Olanda.

Autorităţile judiciare din Germania au chemat la proces un şofer din Glodenii Gândului, judeţul Iaşi, pentru a recupera o sumă modică. O amendă de 108 euro, despre care ieşeanul credea că a scăpat pentru că doar a tranzitat ţara, i-a fost imputată acestuia de poliţiştii nemţi, care, pentru o recuperare mai eficientă, l-au dat în judecată în România şi, în final, l-au determinat pe român să îşi achite datoria faţă de bugetul german. Asta pentru că, în cazul unui proces deschis în Germania, chiar şi în cazul cel mai probabil al unui câştig de cauză poliţiştii nemţi tot ar fi fost legaţi de mâini în a executa amenda, datorită procedurilor foarte greoaie. Un proces demarat de ei în România le asigură însă o executare mai eficientă a datoriei celui în cauză.

Continuare pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI