23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Aveţi grijă de pereţii blocurilor. Primăria vă pândeşte să dea amenzi

Atenționare din partea administrației locale din Pașcani. Asociațiile de proprietari din municipiu trebuie să se ocupe și de modul în care arată un bloc care il are în administrare astfel riscând să primeasca amenzi de câteva mii de lei. Semnalul de alarmă a fost tras in urma unui caz care s-a petrecut recent în centrul orașului, atunci când bucăți de tencuială s-au despins de pe suprafața blocului. Momentan agenții de la Poliția Locala din Municipiu nu au dat nici o amendă, însă au somat locatarii acelui bloc să intre în legalitate. – VEZI MATERIALUL VIDEO ÎN CADRUL BULETINULUI DE ȘTIRI INFOBIT.

Dacă faceți parte dintr-o Asociație de proprietari iar blocul în care locuiți este într-o stare avansată de degradare și nu sunt luate măsuri, riscați să fiți amendați. O informare în acest fel urmează să fie pusă la toate scările de bloc din Municipiu.

Asta după ce de vreo câțiva ani s-a tot discutat și au avut loc întâlniri între administrația locala, reprezentanții asociațiilor și pășcăneni despre importanța și beneficiile uneia din care să faceți parte.

Atenționare trimisă de reprezentanții Primăriei Pașcani vine și în urma unui caz adus în atenție. Este vorba despre blocul Moldova, acolo unde cădeau bucăți de tencuială pe trotuar. Nu au fost îndregistrate cazuri de lovire a pietonilor.

Polițiștii nu au dat amenzi însă i-au somat pe locatari să intre în legalitate. Aceștia umblă după acte pentru a reablita blocul.

În legea Asociațiilor de proprietari, 1588/2007 se arată că propietarii au obligația să modernizeze și să consolideze clădirea în care locuiesc și să achite aceste costuri. Lucrările de reparații și intervenții vor fi executate de personal autorizat.

Pentru a evita neplaceri de acest gen și pentru rezolvarea multipelor probleme care apar în cadrul unui condomeniu, pășcănenii sunt sfătuiți să se constituie în Asociații de proprietari.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani susține că anul trecut au fost înființate 14 Asociații, iar în prezent funcționeză 36.

La Paşcani nici jumătate din locatarii de la bloc nu fac parte dintr-o asociaţie de proprietari iar restul sunt reprezentanţi de responsabilii de scară. În ultimii ani au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari si pașcaneni pentru a fi informați despre utilitatea acestora. De cele mai multe ori s-a lasat cu scandal si nu s-a ajuns la nici un numitor comun.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow