19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Aveti grija ce cadouri cumparati pentru cei mici! Cateva controale au scos la iveala nereguli grave

• Comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor, iar neregulile nu au intarziat sa apara •

In aceasta perioada, tot mai multi parinti cauta cadourile potrivite pentru cei mici. Nu mai este foarte mult pana la Craciun, iar Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi, de aceea magazinele in care se comercializeaza jucarii sunt luate cu asalt. De multe ori insa, unele jucarii pot fi adevarate capcane. Vanzatorii nu se gandesc prea mult la siguranta copiilor si nu se sinchisesc sa ofere spre vanzare jucarii de proasta calitate, care pot atenta oricand la siguranta celor mici. In fiecare an se inregistreaza probleme, de aceea periodic institutiile competente fac controale.

In perioada 7 – 18 noiembrie 2016, comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au desfasurat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor, vandute atat direct cat si on-line. In cadrul actiunii de control desfasurate au fost verificati un numar de 20 operatori economici, valoarea produselor controlate fiind de 22.453,40 lei. Au fost constatate abateri la un numar de 15 operatori economici, valoarea de jucarii cu abateri fiind de 7.056,4 de lei. S-au aplicat 14 amenzi in valoare totala de 47.000 lei si 2 avertismente. Abateri au fost constatate la comercializarea jucariilor fara a fi insotite de etichete cu denumirea si adresa producatorului si/sau importatorul.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow