22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
22.8 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Aveţi apă, trebuie să vă conectaţi şi la reţeaua de canalizare!

Informaţii importante pentru beneficiarii serviciilor publice de apă şi canalizare. Prin recentele modificări aduse Legii 241/2006 s-a introdus obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înființate, a tuturor utilizatorilor (persoane fizice și juridice), inclusiv a celor care au sisteme proprii de alimentare cu apă. În aceste condiţii operatorul regional ApaVital face apel către utilizatorii care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare să inițieze demersurile de executare a instalațiilor interioare, pentru conectarea la sistemul public de canalizare, în zonele în care acestea există.
Cei care continua să deverseze în pământ apele menajere risca să fie amendaţi de inspectorii gărzii de Mediu. Sancţiunile sunt usturătoare de la 2000 la 4000 lei.

Reprezentanţii operatorului de apă arata ca legea a fost modificată atât pentru protejarea mediului înconjurător cât şi pentru sporirea confortului şi condiţiilor de trăi în gospodarii.
În municipiu Paşcani cca 30% din locuitorii de la case nu sunt branşaţi la reţelele de canalizare.

Ele urmează să fie extinse mai ales în suburbii şi cartierul Aerodrom printr-un program de investiţii finanţat din fonduri europene, de peste 13 milioane de Euro. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, după parcurgerea procedurilor de licitaţie.

La nivelul judeţului numărul celor care nu au canalizare este mult mai mare, mai ales în zonele rurale.
În momentul de fata preţul serviciilor în localităţile componente ale asociaţiei judeţene ARSACIS este de 3,24 lei/mc la canalizare şi 3,93/mc lei pentru apă potabilă.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
22.8 ° C
24.1 °
21.7 °
78 %
1.9kmh
0 %
Dum
31 °
lun
34 °
mar
27 °
mie
28 °
joi
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI