Informaţii importante pentru beneficiarii serviciilor publice de apă şi canalizare. Prin recentele modificări aduse Legii 241/2006 s-a introdus obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înființate, a tuturor utilizatorilor (persoane fizice și juridice), inclusiv a celor care au sisteme proprii de alimentare cu apă. În aceste condiţii operatorul regional ApaVital face apel către utilizatorii care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare să inițieze demersurile de executare a instalațiilor interioare, pentru conectarea la sistemul public de canalizare, în zonele în care acestea există.
Cei care continua să deverseze în pământ apele menajere risca să fie amendaţi de inspectorii gărzii de Mediu. Sancţiunile sunt usturătoare de la 2000 la 4000 lei.

Reprezentanţii operatorului de apă arata ca legea a fost modificată atât pentru protejarea mediului înconjurător cât şi pentru sporirea confortului şi condiţiilor de trăi în gospodarii.
În municipiu Paşcani cca 30% din locuitorii de la case nu sunt branşaţi la reţelele de canalizare.

Ele urmează să fie extinse mai ales în suburbii şi cartierul Aerodrom printr-un program de investiţii finanţat din fonduri europene, de peste 13 milioane de Euro. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, după parcurgerea procedurilor de licitaţie.

La nivelul judeţului numărul celor care nu au canalizare este mult mai mare, mai ales în zonele rurale.
În momentul de fata preţul serviciilor în localităţile componente ale asociaţiei judeţene ARSACIS este de 3,24 lei/mc la canalizare şi 3,93/mc lei pentru apă potabilă.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider