More

  Aveţi apă, trebuie să vă conectaţi şi la reţeaua de canalizare!

  Informaţii importante pentru beneficiarii serviciilor publice de apă şi canalizare. Prin recentele modificări aduse Legii 241/2006 s-a introdus obligativitatea racordării la sistemele publice de canalizare, existente sau nou înființate, a tuturor utilizatorilor (persoane fizice și juridice), inclusiv a celor care au sisteme proprii de alimentare cu apă. În aceste condiţii operatorul regional ApaVital face apel către utilizatorii care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare să inițieze demersurile de executare a instalațiilor interioare, pentru conectarea la sistemul public de canalizare, în zonele în care acestea există.
  Cei care continua să deverseze în pământ apele menajere risca să fie amendaţi de inspectorii gărzii de Mediu. Sancţiunile sunt usturătoare de la 2000 la 4000 lei.

  Reprezentanţii operatorului de apă arata ca legea a fost modificată atât pentru protejarea mediului înconjurător cât şi pentru sporirea confortului şi condiţiilor de trăi în gospodarii.
  În municipiu Paşcani cca 30% din locuitorii de la case nu sunt branşaţi la reţelele de canalizare.

  Ele urmează să fie extinse mai ales în suburbii şi cartierul Aerodrom printr-un program de investiţii finanţat din fonduri europene, de peste 13 milioane de Euro. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor, după parcurgerea procedurilor de licitaţie.

  La nivelul judeţului numărul celor care nu au canalizare este mult mai mare, mai ales în zonele rurale.
  În momentul de fata preţul serviciilor în localităţile componente ale asociaţiei judeţene ARSACIS este de 3,24 lei/mc la canalizare şi 3,93/mc lei pentru apă potabilă.

  Citeste si  Cum se împarte investiţia de jumătate de miliard de euro din judeţul Iaşi

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Somaţii pentru eliberarea terenurilor ocupate ilegal. Primarul îi sfatuie pe cei în cauză, să le atace în instanţă

  Tablete cu „două moaşe”. Elevii le vor primi la toamnă

  Elevii păşcăneni, lipsiţi de posibilităţile tehnice pentru a participa la cursurile online, vor primi tabletele promise abia de la începutul anului şcolar viitor. Nu...

  Vidanjarea subsolurilor, după ridicarea stării de alertă

    Vidanjarea subsolurilor blocurilor din Paşcani, acolo unde este cazul, va fi făcută după ridicarea stării de alertă, măsura impuse de Guvernul României pentru combaterea...

  Opinii