20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Avertisment pentru generația Internet. Filmul care te face să renunți la iPhone sau Facebook

  Ultimele știri


  Telefonul sună, ferestrele de chat pe Internet clipesc pe ecranele calculatoarelor, zgomotul televizorului se aude dintr-o cameră. Bine aţi venit în lumea modernă! Acolo unde toţi oamenii sunt superconectaţi, dar unde nimeni nu mai ştie cum să asculte cu adevărat.

  La Festivalul internaţional de film „Mostra di Venezia“ din Italia, a fost prezentat, în afară competiţiei, filmul tânărului regizor Henry-Alex Rubin, numit „Disconnected“. Un avertisment dur legat de tehnologia care a ajuns să ne controleze întreaga viaţă, iar criticii spun că te face să renunţi la iPhone sau Facebook şi să reînveţi importanţa contactelor între oameni fără medierea tehnologică.
  Vieţi bulversate
  După cum comentează şi 7sur7: „Filmul este un fel de avertisment pentru generaţia Internet, aminteşte că legăturile virtuale, parte acum a banalului cotidian, pot fi periculoase”. Mai întâi este povestea unei jurnaliste de televiziune care lucrează la o anchetă despre minori şi Internet. Un interviu va fi începutul coşmarului, intră pe fir şi FBI, care o somează să-şi dezvăluie sursele, vieţi sunt bulversate. Apoi mai este un cuplu, în doliu după pierderea unicului copil. Bărbatul aproape că nu îi mai vorbeşte soţiei, de la moartea copilului lor, ea îşi caută consolarea pe Internet discutând cu necunsocuţi care au trecut şi ei printr-o pierdere tragică. Rezultatul: i se află datele bancare, de pe Internet, iar cuplul este ruinat.

  Cu sufletul la gură
  În paralel se mai derulează şi povestea unui băiat solitar, care primeşte un mesaj pe Facebook de la o anume Jessica. Pe parcursul discuţiilor, ei fac un schimb de fotografii mai îndrăzneţe, numai că Jessica nu există: contul a fost creat de doi băieţi de la şcoală, care voiau să îşi bată joc de adolescent. Când primesc fotografiile, ei decid să le transmită tuturor colegilor, iar actul lor va avea o consecinţă dramatică. “Disconnected” este povestit ca un thriller, cu istorii care în unele puncte se întretaie, şi ţine cu sufletul la gură până la final. După cum noteză presa italiană despre filmul care va fi lansat în 2013: “Eşti uşurat când dispare şi ultima imagine, nu vrei altceva decât să ieşi, să-i strângi în braţe pe cei dragi, să înveţi să trăieşti fără telefon sau calculator”.

   

  Sursa: EVZ

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  20.3 ° C
  20.8 °
  19.1 °
  94 %
  5.8kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet