Array

Aventură la sfârșitul săptămânii pentru zeci de copii din Pașcani

Întâlnire în viitor, pentruă cercetașii din Pașcani           

Zeci de copii din Pașcani și-au dat întâlnire în viitor, în acest sfârșit de săptămână. Mai exact, aceasta este tematica cercetașilor din Pașcani, care vor participa la deschiderea unui nou an. Astfel, pe parcursul a trei zile, ei vor avea parte de  întreceri, ateliere, surprize.

Zeci de evenimente sunt programate în acest sfârșit de săptămână pentru copiii din Pașcani. Pentru un nou început de an cercetășesc vor avea parte de activități și provocări constructive. Evenimentul este programat să înceapă de mâine, 16 septembrie, la Muncel, la tabără.

Tema evenimentului din acest an va fi – viitorul, adică participanții vor trece printr-un portal spre o altă lume, peste o mie de ani, când vor fi crineeni. Astfel, de vineri și până duminică, cercetașii de toate vârstele vor intra în atmosfera DACrineei, având ocazia să participe la activități antrenante organizate pe ateliere în prima zi, dar și la întrecerile de duminică, din cadrul olimpiadei cercetășești.

La Deschiderea Anului Cercetășesc sunt așteptați invitați de la centrele din Iași și Bacău  și bineînțeles părinții cercetașilor, care au  ocazia să fie alături de copiii lor.

Cercetaşii organizează de obicei în luna septembrie astfel de activităţi menite să atragă noi membrii şi să treacă în revista proiectele care au avut loc pe parcursul anului ce tocmai s-a încheiat.

Centrul Local “Crinii” din Paşcani, înfiinţat în anul 2009 are o bogată activitate legată de voluntariat şi cuprinde în prezent aproximativ 100 de membri activi, copii de toate vârstele şi lideri adulţi.

Cercetăşia este mai mult decât recreere, este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetăşia oferă tinerilor şansă de a se angaja în activităţi diverse, creează noi oportunităţi pentru aceştia, încurajează diversitatea şi egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetăşia responsabilizează prin practicarea democraţiei, dezvoltă potenţialul fiecărui individ şi al grupurilor, responsabilizandu-i şi insuflându-le valori clare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...

Ziua comunei Miroslovești – pe 12 iunie, de Rusalii

Au fost stabilite primele detalii privind Ziua Satului Miroslovești,...