16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Avem sau nu cu ce să atragem investitorii la Paşcani? Un consilier local îi trimite acasă

Pascaniul primeşte o palmă zdravăna chiar din partea unui reprezentant al comunităţii. Marius Pintilie, consilier liberal aflat la al doilea mandat a făcut o declaraţie publică care are ca efect îndepărtarea, nu atragerea potenţialilor investitori. El a spus în cadrul unei emisiuni, la un post local de televiziune din Iaşi,  că,… Dacă vine un investitor la Paşcani nu are cu cine să stea de vorbă!”

Declaraţia liderului PNL este greu de înţeles în contextul în care municipiul este reprezentat, conform legii, de primar, viceprimar şi 19 consilieri locali, toţi în funcţie, iar Marius Pintilie face parte chiar din Comisia de prognoze economico-sociale, buget, finanţe, industrie, agricultură, silvicultura, prestări servicii, comerţ şi IMM-uri, programe europene, atragere de fonduri structurale şi relaţii externe.
Întrebat ce a vrut să spună prin acesta declaraţie şi dacă nu cumva a făcut mai mult rău, decât bine, comunităţii pe care o reprezintă, consilierul PNL a precizat că primarul şi consilierii păşcăneni nu au ce oferi, concret, unui eventual investitor.
„Astăzi la Paşcani nu avem o evidentă clară a terenurilor disponibile, deci primarul şi consilierii nu au ce oferi concret. Vă invit să mergem împreună la Primărie să punem această întrebare: Ce terenuri sunt disponibile pentru investitori? Vă aduc aminte de proiectul de minimis care stă în biroul primarului şi nu ajunge pe masa Consiliului Local.”
În replică executivul local susţine că este deschis  pentru orice propunere de investiţii la Paşcani şi pregătit să acorde o serie de facilităţi celor care vor crea noi locuri de muncă.

Purtătorul de cuvânt spune că Primăria poate pune la dispoziţia investitorilor suprafeţe de teren pentru construirea unor noi unităţi economice în funcţie de specificul lor, din domeniul public său privat al municipiului sau prin cumpărarea lui, dacă va fi nevoie.

De asemenea Pascaniul ar fi atractiv şi din punct de vedere fiscal, taxele şi impozite locale, mai ales cele pe clădiri, fiind scăzute la nivelul minim prevăzut în Codul Fiscal iar bonificaţiile fiind crescute la nivelul maxim.

În ceea ce priveşte proiectul iniţiat de consilierii PNL privind acordarea unor facilităţi secretarul Primăriei, prin vocea purtătorului de cuvânt, susţine că acesta nu poate fi pus pe ordinea de zi pentru că din documentaţia necesară lipseşte studiul de oportunitate şi o serie de avize din partea unor instituţii judeţene.
Liderul PNL este contrazis şi în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a Pascaniului. Reprezentanţii Primăriei susţin că în ultimii ani de zile municipiul a înregistrat o creştere constantă a economiei şi a investiţiilor, mai ales din partea societăţilor mari şi că migraţia forţei de muncă este un fenomen care afectează întreaga Românie, nu doar acesta zona.

FOTO: Dumitru Pantazi- primarul municipiului Pascani si Marius Pintilie, consilier local PNL

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow