-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Avem cea mai mare scumpire la benzină din Europa. Şoferii se tem că la iarnă vor plăti 7-8 lei/litru: „Renunţăm la maşină şi mergem cu metroul”

Deşi avem printre cele mai mici salarii din Europa, suntem campioni la scumpirea carburanţilor. Preţul la pompă a explodat. Benzina a atins cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani. Calculele vorbesc de la sine. Un plin de benzină ne costă acum cu 65 de lei mai mult decât la începutul anului.

Luna trecută, România a întregistrat a doua cea mai mare scumpire din Europa. Până și la cea mai ieftină staţie, benzina s-a scumpit cu un leu și 31 de bani fata de începutul anului. „Aceste creşteri au venit în special din ceea ce se întâmplă la nivel internațional. În momentul în care creşte prețul petrolului se duce direct în combustibili”, spune Adrian Codîrlaşu.

Creşte preţul carburanţilor. Cât vor plăti şoferii pentru un plin

Pentru un plin de carburanţi şoferii trebuie să plătească în plus 65 de lei. La începutul anului, litrul de benzină se vindea cu 5 lei, așa că un plin costa în jur de 250 de lei. Acum, la aceeași benzinărie, un litru de carburant costă 6 lei și 31 de bani. Ceea ce înseamnă că pentru a umple rezervorul mașinii vom plăti peste 315 lei. „Unde era 5 lei şi ceva, s-a dublat. La un plin se simte”, spune un român, iar un altul comentează: „Aproape că te costă un plin încă jumătate cât de costa până acum. Încet, încet, renunţi la maşină şi mergi cu metroul”.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow