15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Avansul de 5% pentru achiziţii auto prin Prima Maşina ar putea fi prima de casare de la „Rabla“

Statul vrea să încurajeze achiziţia de autoturisme noi în cadrul programului Prima Maşină, prin acceptarea primei de casare din Programul Rabla pentru achitarea avansului minim de 5% din preţul de achiziţie al maşinii noi, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.
„În ceea ce priveşte creşterea atracti­vităţii Programului, se propune cumularea beneficiilor oferite în cadrul Progra­mului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi cu cele din Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto na­ţio­nal, în sensul acceptării primei de casare acordate în cadrul Programului de sti­mulare a înnoirii Parcului auto naţio­nal, pentru justificarea achitării avansului minim obligatoriu de 5% din preţul de achiziţie prevăzut prin legislaţia aferentă Programului Prima Maşină“, se arată într-un comunicat al Ministerului Finan­ţelor.

Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru completarea Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cu modificările şi completările ulterioare, propune pentru acest an un plafon al garanţiilor care pot fi emise de 100 de milioane de lei din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015, care a fost de 350 milioane de lei.

Pentru nivelul plafonului, s-au luat în considerare evoluţia programului şi aspectele relevate de implementarea acestuia, precum şi a gradului redus de utilizare a plafonului în cursul anului trecut.
Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow