24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023
Array

Avalansa de plangeri penale impotriva unor primari din judetul Iasi. Printre ei, si fostul edil al Pascaniului

Avalansa de plangeri penale impotriva unor primari din judetul Iasi, in urma verificarilor realizate de Curtea de Conturi. Astfel, nereguli s-au gasit la Primaria municipiului PascaniPrimaria orasului Podu Iloaiei, dar si laprimariile comunelor BelcestiHalaucestiStrunga si Dobrovat. Atat la Primaria Podu Iloaiei, cat si la Pascani, neregulile sunt puse in seama fostilor primari.

La Podu Iloaiei, echipa condusa de fostul primar Petrica Baciu este acuzata ca a achitat firmei SA Nova Construct SA suma de 2 miliarde lei vechi pentru unele lucrari la liceul din oras, in conditiile in care societatea de constructii nu si-a indeplinit contractul. Adica firma a primit banii si dupa aceea a intrat in faliment si nu a mai pus nicio caramida la liceu. Cu toate acestea, banii nu au mai fost recuperati.

Spre deosebire de Podu Iloaiei, la Primaria Pascani s-au gasit mult mai multe nereguli. Anul acesta, inspectorii de specialitate au intocmit aici trei rapoarte de control. Asta deoarece pe parcursul controlului se gaseau permanent alte nereguli. Fostul primar Grigore Craciunescu facea numai afaceri in familie. Adica peste 90 la suta dintre contracte erau incheiate cu firme controlate de membri ai PNL.

Una dintre aceste firme se numeste Gaz Pro SRL, unde lucreaza si consilierul judetean, membru al PNL, Petru Dascalu. In anul 2010, Primaria Pascani a incheiat un contract pentru construirea bazei sportive din satul Blagesti. Initial se estimase ca valoarea contractului trebuia sa fie de circa 5 miliarde lei vechi. Dupa aceea, invocand o greseala de proiectare, Craciunescu a suplimentat valoarea contractului prin HCL 11.551 din 23.06.2011 pana la 9,6 miliarde lei vechi. Pe langa majorarea brusca a valorii contractului, Craciunescu a platit acestei firme in mod nejustificat anumite sume de bani.

Continuare pe BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow