More

  Avalansa de pacienti diagnosticati cu diabet la Spitalul de Urgenta

  Array

  cabinet diabet SMU PascaniDiabetul este o boala grea pe care medicii o intalnesc din ce in ce mai des la pacienti. Bolnavii de diabet au parte de un regim sever si trebuie sa fie cumpatati pentru tot restul vietii.

  La Spitalul de Urgenta din Pascani, zilnic, sunt diagnosticati pacienti, ca avand in corp aceasta afectiune. Cabinetul de diabet, nutritie si boli metabolice are in evidente peste 4400 de pacienti bolnavi de diferite tipuri de diabet. Numai anul trecut, in urma analizelor, au fost depistati 261 de pacienti noi, cu varste din ce in ce mai fragede.

  Potrivit medicului primar Alina Oana Colisnic de la inceputul anului 2013 si pana acum se inregistreaza o crestere alarmanta, si anume o medie de 3 pacienti fiind inregistrata, in fiecare zi, in evidentele cabinetului.

  Boala nu ii iarta nici pe cei de varste timpurii. Cel mai tanar bolnav din cei aflati in evidente cu aceasta afectiune, este un pacient cu o varsta de pana in 25 de ani, care a fost diagnosticat recent cu diabet de tip II. Genele acestei afectiuni se mostenesc, dar o serie de factori duc la declansarea ei. La tineri, obezitatea cauzata de consumul de produse fast food este factorul principal care duce la aceasta boala grea.

  Costurile unui tratament lunar variaza in functie de gravitatea bolii, de la modica suma de 20 de lei pana la 700-800 de lei lunar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet