23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Avalanşa de cereri de debranşare, la RAGCL Paşcani

Regia păşcăneană de termoficare se confruntă cu o avalanşă de cereri de debranşare din partea celor care au încă locuinţele racordate la sistemul centralizat de încălzire. În câteva săptămâni de zile, s-au adunat câteva sute de astfel de solicitări, iar în fiecare zi sunt primite altele noi. Cele mai multe vin de la locatarii blocurilor de garsoniere, acolo unde sunt înregistrate şi cele mai mari restante la plata facturilor. Oamenii sunt speriaţi că vor rămâne fără căldură la iarnă şi vor să îşi monteze centrale de apartament după ce au aflat din dezbaterile publice că RAGCL Paşcani este în prag de faliment şi ar urma să intre în insolventa. De asemenea sunt păşcăneni care au venit să solicite subvenţii pentru achiziţionarea de centrale de apartament după ce au înţeles greşit că administraţia locală va oferi astfel de sume celor care se debranşează.

Directorul RAGCL spune că regia se pregăteşte să furnizeze căldura şi în această iarnă şi îi îndemna pe locatari să rămână branşaţi la sistemul centralizat de încălzire. Mai mult, unitatea vrea să obţină fonduri guvernamentale şi să facă investiţii pentru montarea unor centrale termice mai mici în şcoli şi grădiniţe. În acest sens a fost deja depusă o cerere de finanţare, susţine managerul Gelu Nedelcu.
În acelaşi timp conducerea regiei admite că RAGCL îşi va închide activitatea de termie, cel târziu începând de anul viitor din cauza datoriilor foarte mari, a lipsei de bani prin blocarea conturilor şi a numărului tot mai mic de abonaţi. De asemenea nu este exclusă nici varianta intrării în insolventa până în toamna acestui an. Decizia trebuie luată de Consiliul Local, acţionarul unic al regiei.
Menţionăm că pe aceeaşi temă consilierul local Sorin Olariu a înaintat un proiect de hotărâre pentru realizarea unui audit financiar extern. Specialiştii ar urma să se pronunţe şi asupra necesităţii intrării regiei în insolventa sau a altor măsuri care trebuiesc luate în regim de urgenţă. În momentul de faţă RAGCL Paşcani mai are cca 2800 de abonaţi, înregistrează datorii de peste 40 de milioane de lei şi are dificultăţi în a achita facturile şi salariile. Pentru diminuarea cheltuielilor a fost redus programul de furnizare a apei calde iar pentru plata unei părţi din restantele la gaz a fost încasata în avans subvenţia la căldură.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI