29.1 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
29.1 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Autostrada Iaşi – Târgu Mureş se transformă în autostrada Iaşi – Târgu Neamţ. Temporar

Ultimele știri

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, susţine că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş ar putea fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, în timp ce finanţarea pentru tronsonul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ va fi asigurată din Fondul de Coeziune.

Dan Şova a declarat, la Iaşi, că tronsonul de autostradă Târgu Neamţ-Târgu Mureş va fi realizat din banii obţinuţi din acciza la combustibili, introdusă la 1 aprilie, el apreciind că lucrările ar putea fi terminate până la începutul anului 2019.

„Tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ costă foarte mult şi este şi foarte dificil de făcut, pentru că este prin munte. Am propus premierului şi vom analiza în guvern ca finanţarea să fie asigurată din acciza introdusă la 1 aprilie. Din acciză se ajunge la încasări anuale de 500 de milioane de euro. Este foarte posibil să introducem această bucată de autostradă pe acciză”, a declarat ministrul Dan Şova.

El a afirmat că în luna iulie se va proceda la o rectificare pozitivă pe bugetul CNADNR, în care vor fi prinşi banii colectaţi din acciza pe combustibili în perioada 1 aprilie – 30 iunie.

Potrivit lui Şova, celălalt tronson al autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, respectiv Ungheni-Târgu Neamţ, va fi realizat din Fondul de Coeziune, anunţul licitaţiei pentru efectuarea studiului de fezabilitate urmând să fie publicat în cel mult zece zile.

Şova a spus că lucrările la tronsonul Ungheni – Iaşi- Târgu Neamţ ar putea începe în toamna anului viitor, acestea urmând să fie finalizate în octombrie 2017.

„Orice alt om din administraţie sau om politic care vine şi spune că se poate face mai repede, vă minte”, a mai spus Dan Şova.

Întrebat cum explică faptul că afirmaţiile sale legate de realizarea autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal vin pe finalul campaniei electorale pentru europarlamentare, Dan Şova a răspuns: „Îmi pare rău că-s alegeri. Nu se suprapune nimic, eu nu fac promisiuni, astea-s calendarele”.

Majorarea accizei pentru carburanţi, de 7 eurocenţi pe litru, a intrat în vigoare, în 1 aprilie, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen).

Mediafax

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
29.4 °
27.1 °
55 %
3.1kmh
8 %
lun
26 °
mar
32 °
mie
34 °
joi
34 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI