11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Autostrada care trece prin Pașcani pe lista de priorități

Semne de bucurie pentru autoritățile locale din Pașcani și nu numai: chiar vom avea autostradă.
Până acum câteva zile doar în stagiu de propunere, proiectul legat de autostrada ce va trece prin municipiul Pașcani, a devenit o certitudine.
Miercuri, a fost aprobată în Guvern prin Memorandum, Strategia de Implementare şi prioritizare a proiectelor pe Transporturi, iar tronsonul de autostradă de la Paşcani la Bacău a obţinut cel mai bun punctaj, fapt ce modifică priorităţile prevăzute inițial în Master Planul anunțat.
În apropierea Pașcaniului se vor intersecta două autostrăzi, însă una dintre ele a urcat pe primul loc în rândul priorităților. Astfel, autostrada Bacău-Pașcani-Suceava-Ungheni, a obținut cel mai mare punctaj miercuri, iar cea de a doua, de la Ungheni la Târgu Neamţ apare pe locul patru.
Susţinerea politică locală, a fost menţionată explicit în memorandum,ch iar senatorul Florin Constantinescu, afirmase că noua variantă a Masterplanului avantajează municipiul Pașcani și că lucrările ar urma să înceapă în acest an.
Deoarece continuitatea pe traseu nu a fost un criteriu principal de punctare și selecție, o parte din proiectele aprobate miercuri, nu vor fi, cel mai probabil, finalizate. Din acest motiv nu va putea fi dat spre folosință întregul traseu.
Este și cazul drumului expres de la Ungheni care trece prin Iași spre Târgu Mureș și a cărui continuare de la Târgu Neamț spre Mureș, apare în coada „clasamentului”.
Asupra acestor hotărâri mai pot interveni însă modificări, până când Ministerul Transporturilor va prezenta întreaga strategie, spre aprobare, Comisiei Europeane.
În urma acestor investiții importante, municipiul Pașcani se poate redresa din multe puncte de vedere, acest proiect fiind o oportunitate pentru investitori, atât din zonă cât și din toată țara sau chiar din străinătate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow