19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Autostrada „Amânarea“! Veşti rele, dar şi bune, de la autorităţile centrale în privinţa A8

Primul pas concret pentru implementarea proiectului Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş începe cu o amânare. La sfârşitul săptămânii trecute, CNSP, comisie din cadrul Guvernului, a prelungit cu mai bine de o lună termenul de depunere a ofertelor la licitaţie. Există însă şi ceva veşti bune: sunt firme interesate să participe la „experimentul“ Guvernului – parteneriat public-privat – în ce priveşte A8.

Experimentul Guvernului cu realizarea autostrăzii Iaşi – Tg. Neamţ prin parteneriat public-privat are o nouă zi de începere. Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a prelungit termenul de depunere a ofertelor la licitaţie: 5 august 2019. Iniţial, procedura trebuia finalizată poimâine. Prelungirea a fost decisă în urma unor solicitări venite din partea operatorilor economici interesaţi de licitaţie. „Documentaţia necesită studii suplimentare de teren, iar echipa de finanţare are nevoie de studii suplimentare de trafic pentru a justifica fezabilitatea financiară a proiectului în vederea primirii aprobării de finanţare“, se arată în solicitarea venită din partea unei companii interesate, în condiţiile în care partea de finanţare a partenerului privat este de minimum 75%, iar cea a Guvernului de maximum 25% (recomandarea din studiul de fundamentare aferent licitaţiei este ca statul să participe cu minimum 15%). În total, proiectul are o valoare de 1,2 miliarde euro, inclusiv TVA. Până acum, CNSP a răspuns la un număr de 21 de solicitări de clarificări, ceea ce arată că există companii interesate să participe la „experiment“. La această etapă a procedurii, autoritatea contractantă nu furnizează şi numele companiilor interesate, dar, din adresele anonimizate ale firmelor putem constata că există disponibilitate inclusiv din partea unor societăţi din străinătate.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI