-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Autostrada #A8, Iaşi – Tg. Mures, fără finanţare pentru cel mai important tronson! (P)

Autostrada #A8, Iaşi – Tg. Mures, fără finanţare pentru cel mai important tronson!
Programul #Transport a fost aprobat în cursul zilei de ieri de către Comisia Europeană. Lucru bun, de altfel, pentru că în România vor intra 9,6 miliarde Euro pentru infrastructură. Anunţul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene care a pus accent pe coerenţa şi finanţarea integrală pentru autostrăzile A7 şi A8.
Nu ştiu unde este coerenţa întrucât din finanţarea A8 lipseşte cel mai dificil şi cel mai costisitor tronson de autostradă – cel care traversează munţii şi leagă Miercurea Nirajului de Leghin.
Conform POT şi #PNRR avem asigurată finanţarea prin POT pentru tronsonul Tg. Neamț- Iași – Ungheni, cu o valoare de 875,5 milioane euro şi prin PNRR cele două capete Tg. Mureș – Miercurea Nirajului şi Leghin – Tg. Neamț (Moțca). Concret, lipseşte finanţarea pentru tronsonul montan al A8, dintre Miercurea Nirajului şi Leghin de aproximativ 150 km.
Acest mare eşec, prezentat ca un mare succes, se datorează inclusiv parlamentarilor de Iaşi care încă nu au descoperit uşile ministrelor şi ale guvernului. Acum aveam şansa să se rezolve cea mai mare problemă a acestei autostrăzi. Însă, cum Iaşul nu are parlamentarii pe care îi merită, avem parte de bucăţi dintr-un puzzle.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow