22.3 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Autoritățile vor să împiedice bătaia cu bâte de la Ruginoasa (VIDEO)

Autoritatile locale si judetene se pregatesc intens pentru a impiedica bataia cu bate din ultima zi din Ruginoasa. Anul acesta au precizat clar: cine va aparea cu bata in strada va fi retinut. Traditia poate continua insa doar cu biciul.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au trimis un comunicat de presa prin care au anuntat ca in ajun de Anul Nou, vor lua “toate masurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale. Echipe operative formate din poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S., poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune”.

Si reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani au transmis un mesaj de prevenire. Potrivit purtatorului de cuvant al insitutiei, procurorul Ana Maria Aionițoaie, bataia de la Ruginoasa nu este o traditie, atat timp cat se soldeaza cu victime.
Mai mult, sub pretextul acestei incaierari “traditionale”, tinerii se razbuna cu patos pentru faptele din cursul anului.
Cu ani in urma, tinerii din sat se luptau corp la corp sau cu biciul, pentru a ilustra traditia.

In urma bataii din anul 2011, patru persoane au fost ranite grav, au fost intocmite doua dosare penale iar opt persoane sunt cercetate penal si trimise in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

Zeci de politisti au actionat in serile precedente si vor sta si in aceasta seara in Ruginoasa pentru a preveni evenimentele nefericite.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI