0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Autoritățile vor să împiedice bătaia cu bâte de la Ruginoasa (VIDEO)

Autoritatile locale si judetene se pregatesc intens pentru a impiedica bataia cu bate din ultima zi din Ruginoasa. Anul acesta au precizat clar: cine va aparea cu bata in strada va fi retinut. Traditia poate continua insa doar cu biciul.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au trimis un comunicat de presa prin care au anuntat ca in ajun de Anul Nou, vor lua “toate masurile necesare ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale. Echipe operative formate din poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, luptători S.A.S., poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt pregătite să acţioneze cu fermitate, dacă situaţia o va impune”.

Si reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani au transmis un mesaj de prevenire. Potrivit purtatorului de cuvant al insitutiei, procurorul Ana Maria Aionițoaie, bataia de la Ruginoasa nu este o traditie, atat timp cat se soldeaza cu victime.
Mai mult, sub pretextul acestei incaierari “traditionale”, tinerii se razbuna cu patos pentru faptele din cursul anului.
Cu ani in urma, tinerii din sat se luptau corp la corp sau cu biciul, pentru a ilustra traditia.

In urma bataii din anul 2011, patru persoane au fost ranite grav, au fost intocmite doua dosare penale iar opt persoane sunt cercetate penal si trimise in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

Zeci de politisti au actionat in serile precedente si vor sta si in aceasta seara in Ruginoasa pentru a preveni evenimentele nefericite.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow