More

  Autoritatile locale, obligate sa monteze dispozitive cu dezinfectant la intrarea in blocuri si sa dezinfecteze scarile

  Autoritatile locale vor fi obligate sa monteze dispozitive cu dezinfectant la intrarea in blocuri si sa dezinfecteze scarile si lifturile, a anuntat, duminica, ministrul de interne Marcel Vela.

  „Pentru a proteja cetatenii care locuiesc in blocuri sau in zone aglomerate, am stabilit ca autoritatile locale sa monteze dispozitive cu dezinfectant la intrarea in blocuri si sa dezinfecteze scarile de bloc si lifturile”, a spus, intr-o conferinta de presa, ministrul de Interne, Marcel Vela.

  Decizia se adauga unui nou set de masuri anuntate duminica, masuri prin care se incearca limitarea extinderii epidemiei de Covid-19 in Romania.

  Ministrul de Interne a catalogat masurile anuntate, care sunt cuprinse in Ordonanta Militara nr. 4 drept „cele mai dure luate in ultimii zeci de ani”.

  S-au inasprit sanctiunile pentru cei care parasesc izolarea sau carantina, s-au plafonat preturile la gaze, electricitate si combustibili, s-au luat masuri dure in ce priveste detasarea medicilor si a personalului militar acolo unde este nevoie de ei, dar s-au stabilit si sanctiuni severe, penale, in cazul in care din orice motiv se refuza tratarea adecvata a pacientilor.

  Sursa Ziare.com

  Citeste si  TAROM introduce începând de astăzi zboruri din București spre Roma, Milano și retur

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Activitatea Casei Judetene de Pensii pe timpul starii de alerta

  Având în vedere Hotărîrea 24/14.05.2020, privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naŃional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecŃiilor, în contextul...

  Picturi ale elevilor de la școlile din Scobinți și Heleșteni, expuse la Muzeul Etnografic al Moldovei

  De astăzi și până pe 7 iunie 2020, Consiliul Județean, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, organizează Expoziția internațională de pictură...

  Cum ar putea arăta Lacul Peștișorul. Proiectul propus de consilierul Olariu (foto)

  Lacul Peștișorul din Pașcani, zona de agrement până în anii 90, este unul dintre subiectele de interes pentru contribuabili. Luciul de apă este mai...

  Opinii