17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private

După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare – echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private.

Rândurile la vaccinare încep să se rărească. În acest moment sunt aproape 120 mii de locuri disponibile şi au mai rămas doar 260 mii de români pe listele de aşteptare. Teoretic, în câteva zile, se vor imuniza toţi cei care-şi doresc. 90% dintre cei înscrişi pe liste vor însă vaccinul Pfizer. Mulţi se duc încă la sute de kilometri pentru a primi acest ser.

Pentru vaccinul Moderna sunt locuri libere în multe locuri din ţară, iar la AstraZeneca nici măcar nu mai e nevoie de înscriere prin platformă. Cine vrea, se duce direct la centru. Pentru a-i convinge pe români să se imunizeze, autorităţile schimbă strategia. Vor trimite echipe mobile în sate

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: Pentru centrele mobile există două variante de vaccinare în aceste localităţi. Fie prin dislocarea unui centru mobil, fie sunt localităţi care au spaţii, dispensare, dar nu au medic de familie. Ori, acolo vom disloca doar echipe mobile care vaccinează în spaţiile deja existente.

De luna viitoare, în marile oraşe vor exista centre de vaccinare drive thorugh, unde nu va fi nevoie de programare. Centrele de vaccinare drive through ar putea fi organizate în parcarea unor hipermarketuri sau centre comerciale. Fiecare centru va avea 4 echipe medicale şi capacitate de a imuniza 400 de persoane pe zi.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow