Slider

Autoritatile locale din comuna Miroslovesti au sarbatorit cu fratii de peste Prut, zilele trecute. O delegatie de la primarie, condusa de primarul Constantin Cojocaru, a participat in perioada 25-28 august 2018, la Zilele Orasului Cimislia.

Potrivit unui articol postat pe site-ul primariei din Republica Moldova, autoritatea publică locală a venit cu zeci de surprize pentru locuitorii orașului. Astfel, au cîntat renumiți artiști de pe scena muzicală autohtănă împreună cu marele talente ale orașului Cimișlia. În prima zi a evenimentelor dedicate Zilelor Orașului Cimișlia, locuitorii și turiștii au fost invitați la Tîrgul de ovine și Caprine din Parcul „Scuarul Copilăriei”. În data de 26 august tîrgul a continuat însoțit de un alt eveniment de anvengură naționaă Festivalul Strugurelui, organizat de Consiliul raional Cimișlia.

Evenimentul are drept scop dezvoltarea ramurii viticole din republică,  motivarea producătorilor și exportatorilor strugurilor pentru masă din țară, identificarea producătorilor și scoaterea lor din anonimat, precum și schimbul de experiență între producători.

Oaspeții au avut posibilitatea să viziteze expoziții și degustări de struguri de masă, tîrguri de artizanat, concursurile „Strugurele gigant” și „Cel mai delicios strugure”, au gustat din bucate tradiționale și au avut  parte de un concert cu artiști din țară. A treia zi, cu ocazia marcării a 27 ani de Independență a Republicii Moldova, în primele orele ale dimineții a fost organizat un Miting, unde au fost prezenți conducerea de vîrf a raionului, primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu și delegațiile oficiale din România.

Menționăm că în cadrul Zilelelor orașului Cimișlia, edilul Gheorghe Răileanu a fost onorat de prezența mai multor delegații oficiale din România: Muncipiul Cluj-Napoca, Municipiul Câmpina, Municipiul Slobozia, comuna Miroslovești, Jud. Iași.

Sursa http://cimislia.md/ro/page/primaria/noutatile-primariei-384?item=zilele-orasului-cimislia-sarbatorite-cu-mic-cu-mare

Slider