More

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din iunie, situaţia s-ar putea înrăutăţi.
  Administratorul special al RAGCL a precizat pentru BIT TV ca la termenul stabilit pe data de 3 iunie regia ar putea fi declarată în faliment şi prin urmare va fi nevoită să îşi înceteze activitatea, de tot.

  Mai exact toţi salariaţii ar urma să fie disponibilizaţi cu câteva excepţii, cei care se ocupa de predarea arhivelor şi asigură serviciile contabile, până la lichidare.

  Până atunci autobuzele ar urma să revină la programul normal sau în functie de numărul de călători, în căteva zile. Primarul Dumitru Pantazi a precizat în cadrul emisiunii Pulsul Zilei ca funcţionarii de la contabilitate caută o soluţie pentru a fi posibilă o plată din bugetul local, bani necesari achiziţionării de combustibil. Edilul municipiului a spus că municipalitatea are de achitat facturi restante, de anul trecut, pentru achitarea abonamentelor persoanelor cu dizabilităţi şi veteranilor, dar suma trebuie compensata cu datoriile RAGCL către Primărie, la solicitarea Fiscului.
  În aceeaşi emisiune primarul Pantazi a explicat de ce a fost aprobată cumpărarea de autobuze second- hand, nu noi şi de ce nu au fost cumpărate până acum autobuze electrice. Timpul scurt pentru achiziţionarea lor şi lipsa banilor la bugetul local sunt principalele motive.

  “Nu avem timp să aşteptăm, trebuia să găsim o soluţie pentru preluarea serviciului de transport public. Autobuzele noi sunt mult mai scumpe iar pentru un credit sau leasing aveam nevoie de aprobări, în momentul de faţă ele fiind blocate, după epuizarea plafonului de garantare. Autobuzele second -hand pot fi cumpărate repede, tot în rate, iar costurile sunt mult mai mici. Pe viitor vom achiziţiona, cel mai probabil, autobuze electrice. Nu am putut solicita fonduri europene deoarece RAGCL era în prag de faliment şi nu avem încă un Studiu de Mobilitate, document în curs de realizare.”

  De cealaltă parte managerul noului operator de transport public local spune că serviciul va fi operaţional cel mai devreme de la jumătatea lunii iulie. Consiliul Local a delegat societăţii CLP Ecoserv SRL Paşcani serviciul de transport şi a aprobat achiziţionarea a 5 autobuze second hand.
  Urmează achiziţionarea autobuzelor, încheierea contractului de delegare şi obţinerea avizelor necesare. Leonard Ursu exclude că toate acestea pot fi rezolvate în câteva zile pentru a sigura cursele în suburbii dacă RAGCL intra, oficial, în faliment din iunie.
  Conform unor surse neoficiale, juriştii Primăriei Paşcani ar urma să solicite instanţei de judecată amânarea declarării falimentului RAGCL, până la următorul termen, pentru a putea asigura transportul public încă cel putin o lună de zile.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet