18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Autobuze sechestrate pentru datoriile RAGCL. Probleme cu transportul în comun

Ultimele știri

RAGCL Paşcani se confruntă cu probleme serioase privind transportul public local. Două din cele cinci autobuze folosite pentru cursele în suburbii au fost sechestrate de un executor judecătoresc şi nu mai pot fi folosite deocamdată. Măsură a fost luată în cursul zilei de azi în contul unei datorii mai vechi faţă de fostul operator de apă şi canalizare Prest Serv Apa SA Paşcani. Din acest motiv regia nu mai poate asigura transportul pe un traseu iar pe altul cursele circulă cu întârziere. În cursul zilei de astăzi autobuzele nu au circulat la Bosteni dar măsură urmează să fie luată prin rotaţie în fiecare suburbie, până la rezolvarea problemei. Directorul tehnic spune că a propus conducerii de la PSA o nouă eşalonare a sumei rămase neachitata, cca 270.000 lei iar mâine urmează să fie luată o decizie.
Conducerea regiei susţine că măsurile de sechestru sunt abuzive şi că va înainta o plângere împotriva executorului judecătoresc.
Menţionăm că RAGCL Paşcani a fost obligată de instanţă de judecata să achite fostului operator de apă şi canalizare cca 800.000 lei pentru folosinţă. Suma a fost eşalonata pentru doi ani de zile dar plata a încetat la sfârşitul anului trecut din cauza lipsei de lichidităţi. Regia are conturile blocate de cca 5 ani de zile şi datorii de peste 40 de milioane de lei la bugetele de stat şi pentru rambursarea unui credit dar şi o eşalonare până în luna octombrie a datoriilor la furnizorul de gaz. În acest context Consiliul Local a aprobat efectuarea unui audit financiar extern în vederea intrării în insolventa.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI