9.5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Aur pentru conotaj. Două fete din Pașcani fac parte din echipă

Aur pentru conotaj. Două fete din Pașcani fac parte din echipă

Încă o dată se dovedește că echipa de canotaj a României este pregătită pentru a face față marilor campionate. Duminică, a avut loc în Elveția Cupa Mondială, iar fetele au reușit să se claseze pe primul loc, obținând medalia de aur și calificându-se la Campionatul Mondial din America ce va avea loc la sfârșitul lunii septembrie. În echipajul de 8 +1 sunt și două fete din Pașcani – Mădălina Bereș și Mihaela Petrila. Astfel, devotamentul și munca le-a fost răsplătită pe măsură.

Imnul României a cântat din nou în Elveția. De această dată la Cupa Mondială din Lucerna, acolo unde a avut loc competiția de canotaj. Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat medalia de aur. Acesta este format din Ioana Vrinceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tilvescu, Madalina Beres, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea. Ele au primit medaliile de aur de la organizator.

Echipajul tricolor a încheiat cursa cu timpul de 6:02.81 minute, devansând Noua Zeelandă (6:04.83) şi Marea Britanie (6:10.34). La start s-a mai aflat echipajul Olandei (6:16.34 minute).

Echipajul de fete a confirmat, dupa Titlul European si victoria din Elveția ca este principala candidata la medalii la Campionatul Mondial din Statele Unite de la sfarsitul lunii septembrie.

“Cupa Mondială de la Lucerna s-a încheiat frumos pentru România, cu o medalie de aur și cu mai multe speranțe de viitor. Fetele de la 8+1 și-au reconfirmat valoarea și s-au impus clar într-o finală în care Noua Zeelandă s-a dovedit un adversar tenace și periculos. Dar România a redevenit o forță în proba regină, ceea ce mă face să mă gândesc de pe acum la obținerea unei medalii la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA). Felicitări sportivilor, antrenorilor și tuturor cluburilor de la care provin acești sportivi minunați, în care ne punem toate speranțele. Hai România!” a spus Elisabeta Lipa, președinta Federației Române de Canotaj.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI