More

  Aur pentru conotaj. Două fete din Pașcani fac parte din echipă

  Array

  Aur pentru conotaj. Două fete din Pașcani fac parte din echipă

  Încă o dată se dovedește că echipa de canotaj a României este pregătită pentru a face față marilor campionate. Duminică, a avut loc în Elveția Cupa Mondială, iar fetele au reușit să se claseze pe primul loc, obținând medalia de aur și calificându-se la Campionatul Mondial din America ce va avea loc la sfârșitul lunii septembrie. În echipajul de 8 +1 sunt și două fete din Pașcani – Mădălina Bereș și Mihaela Petrila. Astfel, devotamentul și munca le-a fost răsplătită pe măsură.

  Imnul României a cântat din nou în Elveția. De această dată la Cupa Mondială din Lucerna, acolo unde a avut loc competiția de canotaj. Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat medalia de aur. Acesta este format din Ioana Vrinceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tilvescu, Madalina Beres, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea. Ele au primit medaliile de aur de la organizator.

  Echipajul tricolor a încheiat cursa cu timpul de 6:02.81 minute, devansând Noua Zeelandă (6:04.83) şi Marea Britanie (6:10.34). La start s-a mai aflat echipajul Olandei (6:16.34 minute).

  Echipajul de fete a confirmat, dupa Titlul European si victoria din Elveția ca este principala candidata la medalii la Campionatul Mondial din Statele Unite de la sfarsitul lunii septembrie.

  “Cupa Mondială de la Lucerna s-a încheiat frumos pentru România, cu o medalie de aur și cu mai multe speranțe de viitor. Fetele de la 8+1 și-au reconfirmat valoarea și s-au impus clar într-o finală în care Noua Zeelandă s-a dovedit un adversar tenace și periculos. Dar România a redevenit o forță în proba regină, ceea ce mă face să mă gândesc de pe acum la obținerea unei medalii la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA). Felicitări sportivilor, antrenorilor și tuturor cluburilor de la care provin acești sportivi minunați, în care ne punem toate speranțele. Hai România!” a spus Elisabeta Lipa, președinta Federației Române de Canotaj.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet