21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Audieri amânate în dosarul Agrocomplex. Avocatul Primăriei Paşcani a lipsit de la proces

creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
credius.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro

Ultimele știri

Încă o amânare în dosarul Agrocomplex. Cei 32 de inculpaţi trebuie să se prezinte din nou în fata judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie pe data de 11 februarie. Audierile nu au început încă deoarece astăzi a lipsit din sala chiar avocatul Primăriei Paşcani, Adrian Mogoş.
Judecătorii au dorit să afle o justificare a prejudiciului pretins de autoritatea locală printr-o hotărâre aprobată de consilieri. Problema trebuie clarificata până la următorul termen chiar dacă prejudiciul constatat de procurorii DNA este cunoscut de peste 2 milioane de lei.
Toţi cei implicaţi în acest dosar susţin că această datorie nu există şi solicitată judecătorilor să fie scoşi din dosar iar măsurile asigurătorii să fie ridicate. Asta deoarece contractul de închiriere încheiat de Agrocomplex cu Primăria ar fi nul, în condiţiile în care terenul nu aparţine autorităţii locale ci celor care au făcut investiţiile la barajul de la Lunca Paşcani. Mai mult, o parte din sumele pretinse au fost prescrise pentru că nu au fost încasate la timp.

Mentionam ca în dosarul Agrocomplex sunt judecaţi consilierii locali din mandatul 2004-2008 care au aprobat un proiect de hotărâre, avizat de legalitate de serviciile de specialitate şi secretar, prin care au fost şterse datorii şi penalităţi de aproape 1 miliard de lei vechi, societăţii Agrocomplex SA Paşcani patronata de primarul Dumitru Pantazi, la acea vreme viceprimar. Hotărârea a fost atacată de prefectul judeţului pe motiv că nu era vorba de o datorie fiscală ci de una comercială însă nu a mai fost repusă la plată pe timpul administraţiei Craciunescu. Fostul primar, cel care trebuia să se ocupe de încasarea banilor, a făcut un denunţ, exact în campania electorală.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI