Slider

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Serbescu, a ţinut astăzi audienţe la Primăria Municipiului Paşcani. Zeci de păşcăneni dar şi localnici din comunele învecinate au venit să îşi spună oful către reprezentantul Guvernului României în teritoriu. Cele mai multe probleme reclamate de oameni au fost legate de fondul funciar.

Zeci de oameni au venit astăzi la audienţele de la Primăria Paşcani, ţinute pentru prima dată de prefectul judeţului Iaşi, Marian Serbescu. Deşi cetăţenii au trebuit să se înscrie pe liste înainte de întrevedere, au fost câţiva care au venit chiar şi fără programare, în speranţa că vor obţine o rezolvare a problemelor. Le-au răspuns atât reprezentantul Guvernului cât şi directori de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi reprezentanţii Agenţiei Domeniilor Statului si specialişti de fond funciar din cadrul Prefecturii.

Cele mai multe sesizări au fost legate de fondul funciar, retrocedări de terenuri, punere în posesie sau chiar suprafeţe care au mai mulţi proprietari. Este şi cazul a câtorva zeci de localnici din comuna Moţca. Cu mulţi ani în urmă, aceştia aveau pământ pe raza comunei Blas, din apropierea oraşului Târgu-Frumos, dar după colectivizare şi apoi retrocedările din 1991, oamenii au rămas fără pământ.

Greşelile din acte au dus la o situaţie strigătoare la cer. 37 de hectare din comuna Balş, ar aparţine atât oamenilor de acolo, cât şi localnicilor din Moţca. Timp de zeci de ani, sătenii au primit cereale de la firmele care lucrau pământul, însă de câţiva ani, nu mai primesc nimic de pe pământul lăsat moştenire.

Prefectul judeţului, Marian Serbescu, le-a spus oamenilor că problema lor trebuie rezolvată în instanţa. Doar un judecător poate să clarifice documentele făcute şi să îi împroprietărească pe oameni.

Legat de punerile în posesie, reprezentanţii administraţiei locale din Paşcani au precizat că se confruntă cu o lipsa de personal la fondul funciar şi din acest motiv, lucrurile se pun în mişcare mai greu.
Menţionăm că săptămâna viitoare, joi, 18 mai, prefectul judeţului,va veni din nou la Primăria din Paşcani pentru a discuta cu cetăţenii. Cei care vor să se înscrie pe liste trebuie să sune la Prefectura Iaşi, la numerele de telefon 0232 421 786 sau 0232 421 773 sau pe email la adresa [email protected]

Slider