21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Au sosit noi tranșe de vaccin antigripal în județul Iasi

Luni si marti, Ministerul Sanatatii a trimis catre DSP Iasi doua transe de vaccin antigripal destinate copiilor, dar si persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Pentru copii, vor ajunge in cabinetele medicilor de familie 6350 de doze, iar pentru celelalte persoane peste 23.000.

Astăzi, 17 noiembrie 2020, a ajuns la Iaşi şi cea de-a cincea tranşă de vaccin antigripal, destinată imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani. Astfel, Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi încă 6350 de doze de vaccin antigripal Vaxigrip. Acestea vor fi direcţionate în perioada urmatoare către cabinetele medicilor de familie şi au drept scop  imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, la care este recomandată vaccinarea. Precizăm că ieri, 16 noiembrie 2020, au ajuns la DSP Iaşi 23.520 de doze de vaccin antigripal Influvac care vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, către personalul medico-sanitar dar şi la celelalte  grupe de risc (copii şi bătrâni instituţionalizaţi)” se arata intr-un comunicat de presa trimis de DSP Iasi.

Pana in prezent, DSP Iasi a primit aproape 75.000 de doze de vaccin antigripal.

Reamintim că în data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătătii a început campania de vaccinare prin distrubutia primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a primit atunci 15600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o noua tranşă, de 4400 de doze de vaccin gripal Vaxigrip, destinate imunizarii copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Cea de-a treia tranşă, reprezentând 23.400 de doze Influvac, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi pe data de 19 octombrie 2020”.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. Reamintim că respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esentială pentru prevenirea îmbolnăvirilor, anunta autoritatile.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI