2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Au scăzut infracțiunile în județul Iași

Avansari in grad IPJ IasiÎn urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele 10 luni ale anului 2013, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

Trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător. Astfel, scad infracţiunile sesizate cu 464 (- 5,98%). De asemenea, scad cu 6 procente infracţiunile judiciare.

Creşte numărul infracţiunilor flagrante sesizate cu 23,75 %, ca urmare a intensificării acţiunilor pe raza întregului judeţ.

Scad infracţiunile de mare violenţă (scad cu 11 procente infracţiunile de omor şi cu 89 % infracţiunile de lovituri cauzatoare de moarte) , iar infracţiunile de medie violenţă cu 19% (-602).

Privitor la infracţiunile de medie violenţă , scad cu 34 procente vătămările corporale şi cu 19 procente infracţiunile de lovire sau alte violenţe.

S-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din societăţi comerciale prin efracţie cu 24% şi a celor de animale cu 19%.

Scade numărul de furturi din locuinţă cu 11% şi a celor din auto cu 16%.

În primele 10 luni ale anului 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-a constatat o scădere a tâlhăriilor stradale cu 11%, fiind depistaţi şi aduşi la cercetări, în această perioadă 151 de suspecţi.

Furturile stradale au înregistrat o scădere de 20%, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 15 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Siguranţa în şcoli şi în proximitatea acestora, reprezintă o prioritate pentru poliţia ieşeană, astfel că în primele 10 luni ale anului 2013 s-a înregistrat o scădere cu 11 procente a infracţiunilor în unităţile de învăţământ şi cu 67% a infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Urmare a acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 22 % num ă rul de fapte privind proprietatea intelectuală.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 7% a numărului de accidente rutiere . În această perioadă a scăzut cu 25% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni.

În cadrul acţiunilor rutiere desfăşurate au fost aplicate un număr de 88.200 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării 4770 de permise de conducere, şi retrase 1459 certificate de înmatriculare.

Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 46% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 2399 (+26%) acţiuni cu efective lărgite şi 18.055 (+12%) controale directe .

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow