10.5 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Au scăzut infracțiunile în județul Iași

Avansari in grad IPJ IasiÎn urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele 10 luni ale anului 2013, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

Trendul infracţiunilor sesizate de cetăţeni înregistrează un aspect pozitiv, fiind descrescător. Astfel, scad infracţiunile sesizate cu 464 (- 5,98%). De asemenea, scad cu 6 procente infracţiunile judiciare.

Creşte numărul infracţiunilor flagrante sesizate cu 23,75 %, ca urmare a intensificării acţiunilor pe raza întregului judeţ.

Scad infracţiunile de mare violenţă (scad cu 11 procente infracţiunile de omor şi cu 89 % infracţiunile de lovituri cauzatoare de moarte) , iar infracţiunile de medie violenţă cu 19% (-602).

Privitor la infracţiunile de medie violenţă , scad cu 34 procente vătămările corporale şi cu 19 procente infracţiunile de lovire sau alte violenţe.

S-a înregistrat o scădere a numărului de furturi din societăţi comerciale prin efracţie cu 24% şi a celor de animale cu 19%.

Scade numărul de furturi din locuinţă cu 11% şi a celor din auto cu 16%.

În primele 10 luni ale anului 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut s-a constatat o scădere a tâlhăriilor stradale cu 11%, fiind depistaţi şi aduşi la cercetări, în această perioadă 151 de suspecţi.

Furturile stradale au înregistrat o scădere de 20%, iar trendul acestora în ultimele luni analizate este descrescător.

Numărul de dosare penale cu autori necunoscuţi soluţionate prin identificarea autorilor a crescut cu 15 procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Siguranţa în şcoli şi în proximitatea acestora, reprezintă o prioritate pentru poliţia ieşeană, astfel că în primele 10 luni ale anului 2013 s-a înregistrat o scădere cu 11 procente a infracţiunilor în unităţile de învăţământ şi cu 67% a infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Urmare a acţiunilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a crescut cu 22 % num ă rul de fapte privind proprietatea intelectuală.

În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, s-a constatat o diminuare a riscului rutier prin scăderea cu 7% a numărului de accidente rutiere . În această perioadă a scăzut cu 25% numărul de victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară de către pietoni, neacordare prioritate pietoni.

În cadrul acţiunilor rutiere desfăşurate au fost aplicate un număr de 88.200 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute în vederea suspendării 4770 de permise de conducere, şi retrase 1459 certificate de înmatriculare.

Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 46% a intervenţiilor rapide la evenimente, au fost organizate 2399 (+26%) acţiuni cu efective lărgite şi 18.055 (+12%) controale directe .

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un nou proiect pentru Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Specialii de Pașcani lansează proiectul „Împreună în școala viitorului”. Derulat de Asociația Go Care România în...

PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii...

ANUNŢ CONCURS, PRIMARIA CRISTESTI

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, cu sediul în Cristeşti, judeţul Iaşi, Str. Principală, organizează examen de promovare...

Întreruperi de apă la Deleni

În scopul igienizării rezervoarelor de apă potabilă din localitatea Poiana Deleni din comuna Deleni, de 300 mc...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI