A fost reluata activitatea la barajul de la Lunca Pascani. De marti 13 noiembrie a.c. societatea Constructii Hidrotehnice SA a inceput lucrarile de decolmatare a canalelor de scurgere din apropierea comunei  Lespezi iar pentru anul viitor se asteapta continuarea investitiei abandonate din anul 2012.

Conducerea Hidroelectrica spune ca, in prima etapa vor fi facute investitii de peste 140 milioane de lei pentru partea de constructii . Pe langa barajul de acumulare ar urma sa fie finalizata si o hidrocentrală de peste 11 MW si se cauta solutii pentru achizitionarea echipamentelor si instalatiilor necesare. De asemenea trebuie amenajate digurile de acumulare.
Mentionam ca pana acum au fost cheltuiti peste 100 milioane Euro. Lucrarile au inceput in anul 1985 si au incetat imediat dupa Revolutie. Au fost reluate in 2002 si 2006 dar abandonate, din nou, dupa cheltuirea banilor alocati. Acum multe dintre echipamentele de atunci trebuie schimbate dpentru ca nu mai corespund sau nu mai sunt functionale.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider