4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Au reinceput lucrarile de amenajare a catedralei din Pascani

Lucrarile de constructie a catedralei „Pogorarea Sfantului Duh” din municipiul Pascani au reinceput. De cateva zile, se munceste la finalizarea acoperisului lacasului de cult, peste care se va pune tabla de cupru, achizitionata pana in prezent in proportie de 60 %.
Si daca tot sunt amplasate schelele, parintele protopop, Pavel Postolachi spera sa fie pictat in acest an si pantocratul, locul cel mai inalt din cladire, in tehnica mozaic.


Apoi lucrarile vor continua cu finalizarea fatadei bisericii, a tamplariei si amenajarea demisolului.

Parintele spera ca in ziua de 1 decembrie 2018 sa fie oficiata Sfanta Liturghie in catedrala, care ar urma sa fie impodobita cu 200 de steaguri tricolore.

In ceea ce priveste partea financiara, protopopul spera ca in anul Centenarului sa primeasca fonduri suficiente de la Consiliul Judetean Iasi, Consiliul Local Pascani si Guvernul Romaniei, pentru ca lacasul de cult sa fie finalizat.

Reamintim ca lucrarile la catedrala din Pascani de pe strada Stefan cel Mare au inceput in 2000. De-a lungul anilor, s-au primit finantari de la Guvern, autoritatile judetene si locale, dar si de la enoriasi. Cladirea are o suprafata de circa 600 de mp, iar cel mai inalt punct este la 44 de metri inaltime.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow