15 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Au rămas fără apă din cauza unor morţi. Apa Vital a închis robinetele la cinci blocuri

Situaţie complicată la un bloc din Paşcani. Chiar dacă majoritatea locatarilor şi-au achitat facturile astăzi ei au rămas fără apă. Furnizorul de servicii, Apa Vital a închis astăzi robinetele la blocul P1 din cartierul Micro pentru o datorie de aproape 7000 de patru luni de zile.
Problema este că cea mai mare parte a datoriei aparţine unor persoane decedate iar apartamentele au rămas nelocuite. De exemplu profesorul de matematică Aurelian Irimia, cel care a decedat săptămâna trecută, a lăsat în urmă o restantă de 3585 de lei. Un alt fost locatar nu a mai apucat să îşi achite consumul la apă şi s-au adunat datorii de aproape 700 de lei. Vecinii lor nu ştiu cum să procedeze în acesta situaţie, pentru că nimeni nu îşi asumă plata datoriilor. Si asociatia care are sediul in blocul respective are o datorie de 480 de lei.
Tot astăzi Apa Vital a mai intrerupt apa la alte 4 blocuri, în trei dintre cazuri din cauza nerespectării eşalonărilor la plată.
Este vorba despre blocul F2, scara A cu o datorie de 8650 lei, blocul de garsoniere C2 cu debite de aproape 6000 lei, blocul D13 cu restante de aproape 10.000 lei, şi C14 scările Aşi B cu 4 facturi neachitate de 6600 lei.

Operatorul ieşean atrage atenţia că locatarii au la dispoziţie maxim 45 de zile pentru plata facturilor după care se procedează la debranşarea scării de bloc, chiar dacă unii dintre ei şi-au achitat facturile. Pentru evitarea unor astfel de situaţii Apa Vital recomanda încheierea de contracte sau convenţii individuale, cu respectarea condiţiilor tehnice prevăzute de lege.
BIT TV a încercat să afle si punctul de vedere al administratiei locale. Reprezentanţii Primăriei au spus că vor să afle opinia juriştilor, dacă datoriile lăsate în urmă de cei decedaţi pot fi achitate sau nu din bugetul local, pentru că ceilalţi locatari să nu aibă de suferit. De cealaltă parte Mihai Dorus, directorul tehnic al APa Vital, a precizat că datoria urmează să fie recuperata în instanta şi că până atunci va fi reluată furnizarea apei, deoarece ceilalţi locatari nu au nici o vină.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow