16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Au pus viata in pericol a sute de calatori. Tineri arestati dupa ce au furat transformatoare de la calea ferata

trenuriDoi tineri din Targu Frumos au fost arestati, ieri, dupa un flagrant al Politiei TF Iasi. Acestia au fost dusi in fata judecatorilor, in urma furtului mai multor componente de la linia ferata.

Barbatii, in varsta de 24 respectiv 19 ani, au comis infractiunile pe parcursul a doua nopti, timp in care au sustras 12 transformatoare, de la calea ferata, de pe ruta dintre Sarca si Targu Frumos. In noaptea de 30 pe 31 ianuarie, infractorii au reusit sa fuga cu prada pe care au incercat sa o valorifice a doua zi la centrele de colectare.
Fiind sesizati de lucratorii CFR, politistii de la Transporturi Feroviare, au organizat un flagrant, iar doua zile mai tarziu hotii le-au cazut in plasa. Astfel in noaptea de sambata spre duminica, acestia fost prinsi in actiune, tot in aceeasi zona de unde mai furasera.

In ziua de 3 februarie, barbatii au fost retinuti, iar, luni, au fost prezentati la Judecatoria Pascani cu propunerea de arestare preventiva.
Dupa ce magistratii pascaneni au vazut cu cine au de-a face, au admis arestarea lor pe o perioada de 29 de zile.

Prejudiciul stabilit in urma furturilor este de aproximativ 6000 de lei, dar cel mai grav este, ca a fost pusa in pericol circulatia feroviara, lucru care putea duce la o tragedie.

Daca hotii vor fi gasiti vinovati pentru infractiunile de furt calificat, distrugere si semnalizare falsa pot sta dupa gratii pana la 18 ani de inchisoare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow