23.7 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Au lăsat Bucureștiul și au deschis o afacere cu legume ecologice. Povestea de succes a tinerilor fermieri din Homița

- Advertisement -

Doi tineri horticultori au lăsat în urmă viața la oraș pentru un sătuc din apropierea municipiului Pașcani.

Antim și Laura Nechifor au locuit la București timp de șapte ani, perioadă în care au studiat horticultura, dar nu au uitat de satul autentic. Din pasiunea pentru agricultură, cuplul a decis să se mute în satul Homița, din comuna Cristești, unde au pus bazele unei ferme bio.

Povestea lor este prezentată într-un reportaj de la TVR Iași.

Afacerea a pornit cu pași mici, mai mult din pasiunea pentru a produce legume naturale.

Tinerii fermieri au pus bazele unei afaceri sănătoasă și colorată, „Scufița din Homița”. În cursul anului 2020, care a fost și primul an de producție, Antim și Laura au cultivat tot felul de legume, însă vedetele au fost cele 54 de soiuri de tomate, în toate culorile și de toate formele.

După ce au participat la târgul „Piața Verde de Weekend” de la Iași, solicitările clienților au crescut simțitor, iar cele mai căutate au fost roșiile naturale, pentru gustul lor ca pe vremuri.

Afacerea a pornit din fonduri proprii, suma investită, în primul an, fiind de 10.000 euro.

Dragostea lor față de satul românesc, este privită de primărie ca o sursă de inspirație și pentru alți tineri care visează la o viață tihnită, în liniștea satului, unde să-și întemeieze ferme.

Conform sursei menționate, tinerii plănuiesc să-și extindă suprafața cultivată și să-și sporească producția cu alte varietăți de legume. Astfel, aria de solariu cu spațiu protejat va ajunge la 1000 mp, iar suprafața de câmp va crește la aproape 1 ha.

Familia de horticultori este un exemplu de producători care fac agricultură ecologică și conștientizează cererea tot mai mare a românilor pentru legume și fructe bio, încurajându-și clienții să aibă o alimentație sănătoasă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow