-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Au înjunghiat în stradă un tânăr din Moțca şi au fugit din judeţ

Doi ieşeni au fost trimişi în judecată după ce au încercat să ucidă cu sânge rece un tânăr pe străzile din Moţca. După ce l-au înjunghiat în stradă, cei doi şi-au lăsat victima plină de sânge pe şosea, s-au urcat într-o maşină şi au încercat să fugă din judeţ. Urmăriţi de poliţişti din judeţele Iaşi şi Neamţ, cei doi au fost opriţi în trafic în judeţul vecin. Bărbaţii au fost duşi la audieri, iar faţă de cei doi au fost luate măsurile de arest preventiv şi control judiciar. Cei doi aşteaptă acum să fie duşi în faţa judecătorilor pentru a-şi primi pedepsele.

Doi bărbaţi din judeţul Iaşi au fost trimişi în judecată tentativă de omor. Marius Andrei Rafailă, în vârstă de 20 de ani, aflat în arest preventiv, şi Dumitru Valentin Rafailă, în vârstă de 26 de ani, aflat sub control judiciar, urmează să ajungă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Iaşi, după ce au încercat să ucidă cu sânge rece un tânăr în vârstă de 27 de ani. Scenele de groază s-au petrecut anul acesta, pe 16 aprilie, în satul Moţca, în apropiere de Paşcani. În urma unui conflict petrecut cu câteva zile în urmă, cele trei persoane s-au întâlnit pe o stradă din localitate, moment în care s-a iscat o ceartă puternică între cei trei bărbaţi.

Marius Andrei Rafailă şi Dumitru Valentin Rafailă l-au luat la bătaie, în plină stradă, pe tânărul de 27 de ani, care a fost lovit cu bestialitate cu pumnii şi picioarele în diverse zone ale corpului. Cei doi nu s-au oprit nici după ce victima a căzut secerată la pământ în urma loviturilor încasate. Întinsă pe şosea, victima a fost lovită în continuare de către cei doi bărbaţi, iar la un moment dat a fost înjunghiată cu un obiect tăietor. Marius Andrei Rafailă a fost cel care a încercat să îl ucidă pe tânărul de 27 de ani, iar loviturile aplicate i-au cauzat victimei secţionarea longitudinală a venei femurale superficiale, cu şoc hemoragic, leziune care a pus în pericol viaţa tânărului şi care a necesitat pentru vindecare 25 de zile de îngrijiri medicale.

„S-a reţinut că inculpaţii au acţionat asupra persoanei vătămate, unitar, integrat, prin acţiuni conjugate şi unificate într-un ansamblu specific orientat şi apt să determine moartea unei persoane. Intensitatea loviturii aplicate, zona vitală care a fost vizată, leziunile cauzate, conturează poziţia subiectivă a inculpaţilor faţă de fapta comisă şi urmarea produsă, respectiv inculpaţii au prevăzut posibilitatea de a se produce moartea persoanei vătămate, nefiind relevant faptul că independent de voinţa acestora rezultatul nu s-a produs. Maniera în care au acţionat inculpaţii şi momentul ales, pe o stradă lăturalnică, profitând de faptul că persoana vătămată a rămas singură, presupune o periculozitate sporită a inculpaţilor care s-au ajutat reciproc şi au cooperat la săvârşirea faptei”, a spus, pentru Ziarul de Iaşi, Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

După bătaia din stradă, cei doi bărbaţi s-au urcat într-un autoturism marca Audi, de culoare negru, şi au încercat să se facă nevăzuţi. Maşina în care se aflau a fost reperată de agenţii de poliţie pe o stradă din apropiere, moment în care cei doi inculpaţi au încercat să fugă din judeţ. Pe urmele lor au pornit mai multe echipaje de poliţie. După ce au trecut de graniţa dintre judeţele Iaşi şi Neamţ, poliţiştii ieşeni au avut parte şi de sprijinul agenţilor din judeţul Neamţ, care au pornit în urmărirea autoturismului.

După o urmărire ca în filme, maşina în care se aflau a fost oprită în trafic, iar cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti. Suspectaţi în cazul de tentativă de omor, cei doi au fost escortaţi la Paşcani pentru audieri. În urma întregului scenariu parcă rupt dintr-un film de acţiune, faţă de cei doi bărbaţi au fost luate, la acel moment, măsurile de arest preventiv şi control judiciar. Acum, cei doi indivizi urmează să ajungă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Iaşi, după ce au fost trimişi în judecată. Ambele persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow