27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Au început simulările pentru bacalaureat

Emotii pentru mii de elevi din Pascani, Targu Frumos si Hirlau. Astazi a început seria de simulări ale examenelor de bacalaureat. În premieră, la testare iau parte şi cei din clasa a XI-a. Prima probă, a fost sustinuta la Limba şi Literatura Română. Elevii spun ca simularea a fost grea.

simulare

Examenul a început la ora 9.00, iar elevii au avut la dispozitie trei ore penru rezolvarea subiectelor. Au iesit dupa mai bine de o ora jumatate, iar parerile sunt impartie. Cei din clasa a XI a spun a fost greu pentru ca o parte din cerinte nu au fost inca invatate la clasa.

In schimb, cativa elevi de clasa a XII a au iesit multumiti si spun ca subiectele au fost usoare. Mai mult, ei au facut pregatire in ultimele saptamani si au recitit operele propuse pentru examen.

Simularea a avut loc la nivel national, cu aceleasi subiecte pentru toti liceeni. Elevii au fost supravegheati de profesori de alta specialitate. In urmatoarele zile ei vor sustine examene la proba obligatorie si cea la alegere a profilului si specializarii. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afisate in 14 martie. Rezultatele obtinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.
Rezultatele nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei. www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow