More

  VIDEO: Au început Zilele Rezervației Forestiere, la Tătăruși

  Array

  Astăzi, a avut loc deschiderea oficială a unui eveniment mult așteptat de localnicii din Tătăruși: Zilele Rezervației Forestiere, aflate la a IV-a ediție.
  Manifestările culturale au debutat la Căminul Cultural ”Alexandru Vasiliu” din localitate, în jurul orelor 14.00 prin oficierea unui ”Te Deum” religios, susținut de 7 preoți, printre care și Pavel Postoloachi, protopopul de Pașcani.
  Oaspeții au fost primite în mod tradițional cu pâine, sare și costume populare în acorduri de fanfară. Festivitatea a fost deschisă în mod solemn cu imnul României, intonat de cei prezenți, apoi Costel Iosub, primarul comunei, a amintit celor prezenți momente importante din istoria localității,după care au urmat aprecieri din partea reprezentanților Consiliului Județean și altor oficialități.
  paine si sare
  Prefectul de Iași, Dan Cârlan, având în vedere tematica sărbătorii a vorbit despre semnificația pădurii, el fiind originar tot dintr-o zonă similară, iar Mihaela Ivancea, consilier județean, a făcut câteva aprecieri pozitive la adresa Primăriei din localitate și a organizării de pe plan local.

  A avut loc o festivitate de premiere în cadrul căreia au fost acordate diplome de excelență personalităților locale din diferite domenii de activitate care au contribuit la dezvoltarea comunității, promovând valorile autentice sau susținând proiectele de la nivel local.
  costel iosub
  Printre nume precum Metodie Atomei, staretul mănăstirii Broșteni, originar din Tătăruși, Marcel Popa, Camelia Cășuneanu stomatolog, Maria Stan, învățătoare, Maxim Costel, Corneliu Bârleanu, fost medic al satului timp de peste 40 de ani, au fost premiați și tineri cu inițiativă precum Ionuț Costan, de numai 25 de ani, apicultor cunoscut în Tătăruși.

  Și 3 membri PSD importanți au fost felicitați pentru sprijinul politic, atât de necesar în susținerea proiectelor locale: Florin Constantinescu, Neculai Rățoi, Gheorghe Nechita.

  Cei 25 de elevi merituoși din comună care au avut în acest an rezultate deosebite la învățătură și purtare, au primit diplome și dulciuri, urmând să fie recompensați și cu o excursie de o zi, din partea autorităților.
  Copiii au intonat împreună imnul comunei, oferind celor prezenți un moment emoționant.
  premiere copii tatarusi
  A urmat un programul artistic, susținut de talente locale precum Alexia Cășuneanu, Mirela Poiană din Pașcani, căsătorită la Tătăruși, Teofana Manolache, Georgiana Catâru, Andreea Oniceanu sau Codruța Filip.

  Menționăm că prima zi a acestei sărbători de la Tătăruși va fi încheiată de o discotecă în aer liber, iar evenimentul organizat de Primărie și Consiliul Local este sprijinit și de sponsori importanți cu aproximativ 60 de mii de lei, valoarea totală a proiectului fiind de 80 de mii de lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet