More

  Au început „Zilele Municipiului Pașcani” – Festivitate de deschidere a Târgului Meșterilor Populari (VIDEO)

  Array

  Astazi, 05 iulie a.c., a inceput sarbatoarea in orasul Pascani. Cu ocazia Zilelor Municipiului, mesterii populari din toata tara dar si din Republica Moldova au poposit cu tot ce au mai bun in Piata „Mihail Sadoveanu” din centrul orasului.
  La ora 12:00 a avut loc deschiderea oficiala a Targului Mesterilor Populari, cu discursuri din partea oficialitatilor si a organizatorilor si inmanarea diplomelor de participare unor mesteri. Mai mult, trei dintre ei au primit diplome pentru prima participare la un asemenea targ si pentru intrarea in Asociatia Mesterilor Populari.

  Apoi, a urmat un spectacol memorabil al Ansamblului Folcloric „Teodor Burada” al Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi si Fanfarei dirijata de Mihaita Atomei.

  In acest timp, mesterii au inceput sa isi expuna produsele dintre cele mai diverse. Se regasesc in targ spre vanzare, podoabe si bijuterii, impletituri, oua incondeiate, icoane, instrumente muzicale, obiecte din piele, lemn sau ceramica.

  Totodata, cei pofticiosi pot cumpara produse culinare traditionale, precum dulceata din localitatea Varatec-Neamt, alvita si ciocolata de casa tocmai din Prahova, carne si branza din Covasna sau cozonac rumen din Harghita.

  Mentionam ca targul va fi deschis pana duminica, 07 iulie a.c.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Lyridele ating punctul maxim în următoarele nopţi. Cum poţi observa ploaia de stele căzătoare

  La sfârșitul lunii aprilie ne pregătim pentru un spectaculos fenomen astronomic, vizibil şi în România. Lyridele, ploaia de stele căzătoare, va putea fi observată cel mai bine în nopţile din perioada 22-24 aprilie 2021. Stelelele căzătoare sunt vizibile cu ochiul liber şi nu sunt necesare instrumente special concepute. //

  Euro, la al doilea maxim istoric din această săptămână

  Euro a atins marți un nou maxim istoric, la 4,9279 lei, după valoarea atinsă luni, de 4,9261 lei. Față de cursul de luni, euro a crescut cu 0,04%. //

  Proiect: Vacanțele școlare, diferențiate în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării și de ciclurile de învățământ

  Un proiect depus la Parlament prevede că vacanțele școlare ar urma să aibă loc diferențiat în funcție de cele 4 macroregiuni ale țării, dar și în funcție de ciclurile de învățământ. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet