More

  Au început „Zilele Municipiului Pașcani” – Festivitate de deschidere a Târgului Meșterilor Populari (VIDEO)

  Array

  Astazi, 05 iulie a.c., a inceput sarbatoarea in orasul Pascani. Cu ocazia Zilelor Municipiului, mesterii populari din toata tara dar si din Republica Moldova au poposit cu tot ce au mai bun in Piata „Mihail Sadoveanu” din centrul orasului.
  La ora 12:00 a avut loc deschiderea oficiala a Targului Mesterilor Populari, cu discursuri din partea oficialitatilor si a organizatorilor si inmanarea diplomelor de participare unor mesteri. Mai mult, trei dintre ei au primit diplome pentru prima participare la un asemenea targ si pentru intrarea in Asociatia Mesterilor Populari.

  Apoi, a urmat un spectacol memorabil al Ansamblului Folcloric „Teodor Burada” al Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi si Fanfarei dirijata de Mihaita Atomei.

  In acest timp, mesterii au inceput sa isi expuna produsele dintre cele mai diverse. Se regasesc in targ spre vanzare, podoabe si bijuterii, impletituri, oua incondeiate, icoane, instrumente muzicale, obiecte din piele, lemn sau ceramica.

  Totodata, cei pofticiosi pot cumpara produse culinare traditionale, precum dulceata din localitatea Varatec-Neamt, alvita si ciocolata de casa tocmai din Prahova, carne si branza din Covasna sau cozonac rumen din Harghita.

  Mentionam ca targul va fi deschis pana duminica, 07 iulie a.c.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movila, candidat PMP la Camera Deputatilor: Solicit redeschiderea şcolilor!

  Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la...

  Ciocoii de ieri, liberalii de azi! Cresc taxele și impozitele locale în primăriile controlate de PNL-iști (P)

  Liberalii s-au văzut cu puterea în mână și au început să atenteze la bunăstarea ieșenilor. În loc să aducă bani în județ pentru investiții...

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI