27.1 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Au început „Zilele Municipiului Pașcani” – Festivitate de deschidere a Târgului Meșterilor Populari (VIDEO)

Astazi, 05 iulie a.c., a inceput sarbatoarea in orasul Pascani. Cu ocazia Zilelor Municipiului, mesterii populari din toata tara dar si din Republica Moldova au poposit cu tot ce au mai bun in Piata „Mihail Sadoveanu” din centrul orasului.
La ora 12:00 a avut loc deschiderea oficiala a Targului Mesterilor Populari, cu discursuri din partea oficialitatilor si a organizatorilor si inmanarea diplomelor de participare unor mesteri. Mai mult, trei dintre ei au primit diplome pentru prima participare la un asemenea targ si pentru intrarea in Asociatia Mesterilor Populari.

Apoi, a urmat un spectacol memorabil al Ansamblului Folcloric „Teodor Burada” al Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi si Fanfarei dirijata de Mihaita Atomei.

In acest timp, mesterii au inceput sa isi expuna produsele dintre cele mai diverse. Se regasesc in targ spre vanzare, podoabe si bijuterii, impletituri, oua incondeiate, icoane, instrumente muzicale, obiecte din piele, lemn sau ceramica.

Totodata, cei pofticiosi pot cumpara produse culinare traditionale, precum dulceata din localitatea Varatec-Neamt, alvita si ciocolata de casa tocmai din Prahova, carne si branza din Covasna sau cozonac rumen din Harghita.

Mentionam ca targul va fi deschis pana duminica, 07 iulie a.c.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow