24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Au început simulările pentru BAC. Pandemia a influențat gradul de pregătire al elevilor

Au inceput simularile pentru examenul de bacalaureat. Elevii pascaneni au trecut deja prin emotiile primei probe si anume, Limba si literatura romana. La Colegiul National Mihail Sadoveanu de pe strada Sportului din Pascani, circa 200 de liceeni sunt inscrisi pentru a da examenul maturitatii. Dupa aproape trei ore de concentrare, fiecare a iesit cu emotiile, dar si cu sperantele lui.

In functie de profil, elevii au avut subiecte din operele lui Caragiale sau Slavici.

Majoritatea dintre cei intervievati au spus ca pandemia le-a influentat in mod negativ gradul de pregatire pentru simulari. Numeroasele schimbari de la cursurile fizice la scoala si cele in mediul online si-au pus amprenta asupra modului de invatare si asimilare a informatiilor. Dar, ca si in fiecare an, au fost si tineri relaxati, fara stresul examenelor.

Examenele continua marti, 23 martie cu proba obligatorie a profilului, 24 martie, proba la alegere a profilului şi specializării si 25 martie, Limba si literatura materna. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Totodată, rezultatele de la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice.

Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

In judetul Iasi, aproape 6.000 de elevi ai claselor a XII-a și a XIII-a, vor susține în această săptămână simularile organizate în 47 de unități de învățământ liceal.

De saptamana viitoare, intra in focul examenelor, elevii de la clasa a VIII-a, cu simulari pentru Evaluarea Nationala, ce vor avea loc in perioada 29-31 martie a.c.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow