15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022

Au inceput simularile la clasele a VII-a si a VIII-a

- Advertisement -

Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au trecut astazi prin prima simulare pentru Evaluarea Nationala. Conform calendarului stabilit, testarea de luni, 11 martie, a fost la Limba si Literatura Romana. La Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino” din municipiul Pascani, elevii au iesit in salile de clasa cu zambetul pe buze si incantati de subiectele primite.

Unii dintre ei sustin ca s-au pregatit temeinic pentru a trece cu bine aceasta testare, in timp ce altii, nu i-au dat prea mare importanta. Emotii mai mari vor fi la matematica, simulare care va avea loc marti, 12 martie.

Avand in vedere faptul ca s-a discutat la nivel national despre posibilitatea eliminarii Evaluarii Nationale, elevii sustin ca aceasta idee nu ar fi binevenita. Asta deoarece, examenele de la sfarsitul clasei a VIII-a ii pregatesc pentru viitoarele testari importante viata de elev sau chiar si student.

Profesorii, in schimb, sustin ca Ministerul Educatie cauta cea mai buna solutie pentru ca actul educational sa fie de buna calitate si sa vina in sprijinul elevilor.

Mentionam ca in intreaga tara sunt inscrisi in ultimele clase din ciclul gimnazial circa 350.000 de elevi. Marti, 12 martie, va avea loc simularea la Matematica si miercuri, la Limba si literatura materna. Pe 22 martie, va avea loc afisarea rezultatelor. Notele nu se trec in catalog, decat daca elevul sau parintele acestuia solicita acest lucru.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow