15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Au inceput simulările examenelor nationale

simulare

 

 

 

 

De astazi si pana pe 14 decembrie, au loc primele simulari ale examenelor nationale in judetul Iasi, clasele vizate fiind a VIII-a si a XII-a. Subiectele sunt unice la nivel judetean, propuse de Inspectoratul Scolar. Rezultatele vor fi aflate in luna ianuarie si vor fi discutate cu profesorii si parintii, pentru a se vedea nivelul la care se afla elevii inaintea marelui examen din vara si unde mai au de lucrat.

Calendarul exact al acestora este urmatorul: limba româna – 11 decembrie, de la ora 11.00, matematica si istorie – 13 decembrie, ora 11.00 iar la disciplinele corespunzatoare probei E(c) de la bacalaureat, pe 14 decembrie, ora 11.00. Notele elevilor vor fi centralizate si analizate de catre ISJ, iar programa corespunzatoare a fost deja anuntata în scoli.

Temele orientative pentru elaborarea subiectelor au fost: limba româna – clasa a VIII-a, genul liric, genul epic si speciile literare precum basmul sau fabula. La clasa a XII-a, temele tin de: simbolismul si modernismul interbelic sau specii literare precum basmul cult sau nuvela.

Temele orientative la matematica sunt la clasa a VIII-a: media aritmetica, media geometrica, rapoarte si proportii, procente, multimi de numere reale, intervale, reguli de calcul în R si triunghiul, iar la clasa a XII-a: progresii aritmetice si geometrice, elemente de combinatorica, vectori în plan, operatii cu vectori, ecuatii ale dreptei în plan.

Dincolo de toate acestea, urmeaza ca, pe 30 ianuarie 2013, sa fie organizata o alta evaluare, atat la nivel de gimnaziu, dar si liceu, la limba si literatura romana, din materia de la clasele terminale. ziarulorizont.info

Alte articole