5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Au început reparaţiile la Biserica din Fântânele

biserica 1

Se munceste din greu la Biserica Parohiala „Sfantul Gheorghe” din cartierul Fantanele care de cateva zile a intrat in reparatii. Initiativa de extindere a venit din partea credinciosilor care merg in zilele de duminica si sarbatoare la slujbele oficiate de preotii Dumitru Cristea si Cristi Harmanescu, insa o parte dintre ei erau nevoiti sa stea afara pentru ca nu incapeau in biserica care permite maxim 150 de persoane.

Astfel proiectul ce cuprinde extindere, consolidare si suprainaltare ajunge la suma de 7 miliarde de lei vechi, bani ce sunt stransi din sponsorizari ale oamenilor de afaceri din Pascani, enoriasi, dar si de la Mitropolia Moldovei. Parintele paroh Dumitru Cristea spera ca intr-un an lucrarile la biserica sa fie gata.

Mentionam ca biserica „Sfantul Gheorghe” este construita din anul 1955 si cuprinde si o casa praznicala. De cativa ani buni, prin Asociatia filantropica „Mila crestina”, parintele paroh Cristea asigura hrana in fiecare sambata pentru zeci de persoane aflate la nevoie, cu ajutorul sponsorizarilor facute de diversi oameni si societati. De asemenea, s-au construit şi renovat case cu familii numeroase şi nevoiaşe, au fost acordaţi bani pentru achitarea facturilor la utilităţi (curent electric, gaz natural, apă) ori s-au achitat intervenţii chirurgicale peste hotare şi reţete medicale. ziarulorizont.info

 

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow