More

  Au început pregătirile pentru Festivalul de Datini

  Array

  Au început pregătirile pentru evenimentele de la sfârşit de an ce vor avea loc în aer liber. Festivalul de datini şi obiceirui de iarnă şi Revelionul vor avea loc în faţa Primăriei din Paşcani, vis a vis de Şcoala „Iordache Cantacuzino”. Aici, administraţia locală şi Casa de Cultură „Mihail Sadovenu” astepată pasionații de folclor şi distracţie să participe la eveniment.

  scena

  Scena de spectacole a fost mutată de pe Esplanadă în faţa Primăriei Municipiului pentru că aici vor avea loc două evenimente importante, la sfârşit de an.

  Este vorba despre cea de-a VII a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă. Pentru cei care vor să vadă parada, trebuie să fie în centrul oraşului în jurul orei 10.30. Formaţiile invitate, 25 la număr, sunt şi din alte judeţe şi nu vor lipsi jocul Caprei, al Ursului sau Malanca. Participanţii vor fi cinstiţi cu vin fiert şi colaci, iar la final vor primi premii.

  Festival de prezentare a datinilor şi obiceiurilor populare din zona noastră este programat pentru ziua de 30 decembrie, începând cu ora 11.00, atunci când va fi – start festival pe scena amplasată pe platoul din faţa Primăriei, vis a vis de Şcoala „I. Cantacuzino”.

  Bugetul alocat este de 25.000 lei, iar evenimentul este organizat de Casa de Cultură în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local din Paşcani.

  Tot acolo va avea loc şi petrecerea de Revelion. Astfel, de la ora 23.00 până la ora 01.00 cei prezenţi vor fi cinstiţi cu şampanie şi vor asculta muzică populară şi uşoară cântată de artişti ai momenului. Menţionăm că pentru focul de artificii se plăteşte 25 mii lei, şampani 2 mii lei, pahare 300 lei, sonorizare 3 mii lei, spectacol artistic 10 mii lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI