13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Au inceput lucrarile pentru statia de selectare a gunoaielor

Soluții pentru deșeurile din zona Pașcani și localitățile apropiate: Astăzi dimineață au început lucrările pentru o stație de sortare și tranfer a gunoiului, la Ruginoasa.
Este vorba de o investiție în valoare de 19 milioane de lei, cu fonduri europene și de la Consiliul Județean din Iași, care va cuprinde un complex de sortare, amenajat pe o suprafață de 22 mii de m2, la ieșirea din localitatea Ruginoasa înspre Pașcani, pe partea stângă, așa cum declară și managerul de proiect, Radu Zaharia.
S
Stația intermediară de pe dealul Osoi va fi gata în 18 luni de zile, iar după deschiderea ei, în mai puțin de 2 ani, gunoaiele nu vor mai fi duse direct la Țuțora, ci vor fi sortate aici. Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu al Consiliului Județean Iași, care include crearea unor soluții intermediare de sortare și transport a deșeurilor pentru zonele mai îndepărtate, motiv pentru care a fost începută o lucrare similară acum o lună de zile și la Bălțați.

Precizăm că valoarea totală a proiectului în managementul integrat a deșeurilor este de 85 de milioane de euro, fiind cel mai mare proiect din istoria Consiliului Județean Iași, iar capacitatea stației de la Ruginoasa va permite rulajul a 44 de mii de tone de deșeuri pe an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow