spot_img
More

  Au început lucrările pentru “Centru de informare turistică” din comuna Stolniceni-Prăjescu

  Array

  Saptamana trecuta, in comuna Stolniceni-Prajescu, au inceput lucrurile pentru constructia “Centrului de Informare Turistica”, finantat din bani europeni. Lucrarile vor fi executate de o firma din Iasi, iar valoarea lor ajung la suma de 100.000 de euro.

  Proiectul a fost aprobat de finantatori chiar daca comuna Stolniceni si localitatile din imprejurimi nu reprezinta o zona turistica. Strainii care trec prin zona, vor fi directionati doar catre Palatul Sturdza, patru biserici de pe raza comunei si Palatul domnitorului Al. I. Cuza din Ruginoasa, situat la 17 km distanta. Pe o suprafata de 81 de mp vor fi construite cateva camere, dotate cu echipamente tehnice moderne. Edilul comunei, Costel Hugeanu, admite ca nu sunt prea multe obiective turistice in zona, insa proiectul va oferi cateva locuri de munca, iar dupa 5 ani de monitorizare, cladirea va putea fi folosita in alte scopuri, daca nu-si justifica actuala folosinta.

  Localnicii se bucura ca se va face un centru de informare turistica in comuna lor, cu toate ca oferta obiectivelor nu este prea generoasa. Insa, turistii pot vizita lucruri cu care ei se mandresc: bisericile de lemn. Unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din zona este Biserica “Nasterii Maicii Domnului” din localitatea Stolniceni-Prajescu, construita in 1733 si declarata obiectiv turistic din anul 2004.

  Mentionam ca mai multe comune din imprejurimile Pascaniului au depus proiecte pentru astfel de centre obtinand finantare, printre care si Ruginoasa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet