13 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial din Boșteni

Au început lucrările pentru căsuțele de tip familial și un centru de zi ce urmează să fie construite în suburbia Bosteni, la fosta grădiniță. Este vorba despre un proiect cu fonduri europene derulat prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și cofinanțare de la Consiliul Județean Iași. În aceste căsuțe vor fi relocați beneficiarii din Centrul Sfântul Nicolae.

Tot printr-un proiect asemănător, vor fi mutați și copiii din Centrul Sfântul Stelian. Alte două căsuțe de tip familial vor fi ridicate pe un teren de pe strada Morilor. În total, valoarea lucrărilor celor două proiecte este de circa 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, iar cofinanțarea, circa 1 milion de euro.  Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Cele două proiecte fac parte dintr-o reformă ce se desfășoară la nivel național și are că scop desființarea și restructurarea centrelor de plasament cu capacitate mare pentru copii dar și a centrelor unde sunt internați adulți.

De exemplu, la Hârlău, DGASPC Iași vrea să închidă Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrica Hârlău, iar în acest sens instituția caută să cumpere opt case locuibile din Hârlău și împrejurimi și alte patru case din Iași și împrejurimi, la o distanță de cel mult 30 km.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow