3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

Au inceput lucrarile pentru apa si canalizare, la Pascani

La aproape trei luni de la semnarea contractului de executie, in cursul zilei de astăzi au inceput lucrarile pentru extinderea si reabilitarea unor retele de apa si canalizare din Pascani. Anuntul a fost facut de edilul municipiului, in cadrul conferintei saptamanale de presa. Se lucreaza deja pe strada “ Soseaua Nationala” din Aerodrom, apoi urmeaza alte strazi din acelasi cartier. De asemenea urmeaza sa fie deschise lucrarile si in suburbia Gastesti, pentru retelele de apa si canalizare.

Primarul a mai spus ca impreuna cu reprezentantii firmei de constructii a fost facuta o planificare cu strazile care sunt prioritare, urmand ca restul lucrarilor sa fie executate conform obiectivelor asumate prin contract. Strazile aflate pe lista de prioritate sunt prevazute si pentru lucrari de asfaltare, in acest sens fiind depuse cereri de finantare la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene.

Lucrarile vor fi executate de societatea Daroconstruct SLR din Iasi, castigatoarea licitatiei. Contractul a fost semnat pe 9 iunie a.c. Valoarea investitiei este de aproape 92,7 milioane de lei, fara TVA, in mare parte din fonduri europene, dar a fost solicitata actualizarea valorii contractului cu 15-20%, in urma majorarilor preturilor la materiale, energie si combustibili. Lucrarile trebuie finalizate in doi ani de zile, cu o garantie de 60 de luni.

Mentionam ca actualul edil, in perioada cand a fost consilier local, a militat pentru ca Pascaniul sa renunte la operatorul ApaVital si asociatia judeteana ARSACIS, ceea ce ar fi insemnat pierderea investitiilor.
In anul 2014 el si-a dat demisia din legislativul local pe motiv ca ar fi fost o greseala delegarea serviciilor, operatorlui regional dar dupa cateva zile, a renuntat la demisie si a continuat sa fie sceptic in legatura cu proiectul de investitii. De asemenea a initiat organziarea unui referendum, odata cu alegerile locale, prin care cetatenii sa se pronunte ca Pascaniul ar trebui sa nu sa renunte la ARSACIS si ApaVital. Odata cu semanarea contractului de execuție, primarul a anuntat ca sprijina realizarea investitiilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow