27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Au început lucrările de reabilitare a Parcului Peştişorul

PARC MODERNIZARE

Vesti bune pentru pascaneni. De cateva zile au inceput lucrarile de reamenajare a „Parcului Pestisorul”, proiect care face parte din Planul de Dezvoltare a Zonei Vale, investitie totala estimate la cca 6 mil de euro din fonduri europene si cofinantare locala.

Castigatorul licitatiei, SC Iasicon SA sustine ca lucrarile lor fi finalizate pana in primavara anului viitor, costurile investitiei fiind de cca 2,5 mil de lei, din care 500.000 lei pentru mobilier urban.

Lucrarile au inceput cu aleea pietonala care traverseaza versantul impadurit din spatele notariatului pana in zona bisericii catolice. Aleea va fi lata de 2,5 m, pe mariginea ei urmand sa fie amplasate banci si sisteme modern de ilumintat.  Apoi construirea unor locuri de joaca pentru copii, a unui teren de sport, a unei piste pentru biciclete dar si a unei fantani arteziene. De asemenea, pe versantul impadurit urmeaza sa fie plantati copaci, iar luciul de apa sa fie curatat si sa fie dotat cu hidrobiciclete.

Inceperea lucarilor ii bucura pe pascaneni. Desi abia au inceput lucrarile de reamenajare, zeci de persoane vin zilnic sa vada cum se schimba fata acestei zone din oras care pana in 1989 era principalul punct de atractie din Pascani. Ei spun ca amenajarea unei alei care sa faca legatura dintre Deal si Vale este binevenita, astfel incat nu vor mai fi nevoiti sa circule pe scarile mari sau pe cele mici. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow