16.9 C
Paşcani
joi, octombrie 6, 2022

Au început lucrările de modernizare pe mai multe drumuri județene

- Advertisement -

Au început lucrările de modernizare pe mai multe drumuri din județ. După perioada de iarnă în care nu s-a putut interveni din cauza condițiilor meteo, drumarii și-au reluat din plin activitatea.

Se lucrează intens pe DJ281 C, intersecție DN 28A (Blăgești)-Todirești-Coasta Măgurii-Cotnari-DN 28B (Cotnari). După lucrările de stabilizare a terenului prin procedeul de reciclare a vechii structuri și îmbunătățirea acesteia cu ciment, s-a așternut stratul balast, iar acum se finalizează intervențiile la poduri și podețe.

Pe lângă reabilitarea celor 25 de kilometri, constructorul va amenaja și 7400 de metri pătrați de trotuare, va face căi de acces către proprietăți și va moderniza cele șase stații de autobuz aflate pe acest drum. Investiția de 44 milioane de lei este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

În plin proces de refacere este și drumul județean 280 B Târgu Frumos-Cucuteni. Stratul vechi de asfalt a fost frezat, au fost montate toate podețele prevăzute în proiect acum fiind în curs de amenajare casetele de lărgire a drumului. Constructorul trebuie să paveze 2900 de metri pătrați de trotuare și să monteze 1300 de metri liniari de parapet metalic. După finalizarea lucrărilor, va fi refăcută semnalizarea rutieră. În total, vor fi modernizați 9,2 kilometri de cale de rulare investiția fiind de 11,7 milioane de lei.

Pentru a se asigura că lucrările începute astăzi se vor derula în mod corespunzător, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa a inspectat câteva dintre drumurile aflate în reparații.

A venit primăvara, așa că nu mai avem timp de pierdut. Trebuie să lucrăm la cote maxime și să redăm circulației drumurile județene, așa cum ne-am propus. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut astăzi, constructorii își fac treaba cu responsabilitate, nu vorbim doar de reparații, ci de lucrări cât se poate de ample, de refaceri de poduri. Voi reveni frecvent pe teren alături de echipa de la Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor ca să mă asigur că nu va mai trece mult timp până când va fi turnat și stratul de uzură asfaltică. Să nu uităm că Iașul are una dintre cele mai mari rețele de drumuri județene din țară, așa că și reponsabilitatea noastră este pe măsură ”, a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

De astăzi se fac lucrări și pe DJ 207M: ieşire Al.I. Cuza – intrare Kogălniceni (DJ 208G), pe o lungime de 1,2 km precum și pe DJ 281: Spinoasa -Belcești.

În plin proces de modernizare este și drumul județean 248A: intersecție DC 73 Griești- limită județul Vaslui. Acest proiect a fost realizat în proporție de 95 la sută. Constructorul a încheiat lucrările de asfaltare încă de toamna trecută. Au fost amplasate și cele 12 podețe iar acum se lucrează la șanțuri și acostamente. Vor fi montate indicatoare rutiere noi și vor fi refăcute marcajele. DJ 248A va fi modernizat pe o lungime de 2,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 2,9 milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție este de șase luni, iar garanția lucrărilor va fi de trei ani. Și în ascest caz, fondurile necesare au fost asigurate de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Recepția drumului se va face până la sfârșitul lunii aprilie .

CONSILIUL JUDETEAN IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow