More

  Au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare. Vezi cate locuri sunt in Pascani, Targu-Frumos si Hirlau

  A inceput perioada de inscriere pentru clasele pregatitoare. Desi au trecut doar cateva zile de cand a fost dat startul depunerii dosarelor, la unele scoli locurile au fost deja ocupate. Prima etapa a inscrierilor dureaza pana pe 26 martie, de luni pana vineri, intre orele 8-18. In penultima zi din luna, mai exact, 30 martie, vor fi afisate rezultatele la sediile unitatilor de invatamant si pe site-ul inspectoratului scolar.

   

  Se fac inscrieri pentru clasele pregatitoare in tot judetul Iasi. La Pascani sunt peste 300 de locuri la cele sapte scoli din oras si suburbii. De exemplu, la Liceul Miron Costin vor fi formate trei grupe, insumand 90 de copii. Pana astazi, au fost depuse 25 de cereri.

  Sunt si scoli unde locurile sunt aproape ocupate in totalitate inca din primele zile de inscriere. Este vorba despre Liceul Economic „Nicolae Iorga”, unde sunt 25 de locuri pentru program normal si 25 pentru sistemul step-by-step. Pentru ultima optiune, sunt depuse deja peste 30 de dosare. Parintii se grabesc, deoarece este singura scoala din municipiu unde elevii vor ramane dupa cursuri pana in jurul orei 16.00. Mananca, isi fac temele si participa la tot felul de activitati creative.

  O alta scoala unde se indreapta tot mai multi parinti, este „Iordache Cantacuzino”, considerata una dintre cele mai bune din oras, unde sunt 85 de locuri disponibile. Tot acolo este si Centrul pentru Evaluarea Psihosomatica, care se desfasoara pana pe 23 martie.

  Si in suburbiile municipiului, Gastesti, Sodomeni si Lunca sunt 60 de locuri pentru prima clasa de scoala. La Targu-Frumos, sunt doua unitati de invatamant unde se fac inscrieri. La Scoala Generala „Ion Creanga” se vor forma 3 clase, insumand 70 de elevi, iar la „Garabet Ibraileanu” vor fi 75 de scolari.

  La Hirlau, o singura scoala organizeaza inscrieri si sunt asteptati 100 de copilasi. Este vorba despre Scoala Gimnaziala Petru Rares din Hirlau. (Vezi mai multe detalii in stirea video)

  Ce documente trebuie sa contina dosarul?

  • Cerere-tip de înscriere
  • Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului
  • Copie şi original al certificatului de naştere al copilului
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

  Inscrierile au loc pana pe data de 26 martie, iar pe 30 martie vor avea loc afisarea rezultatelor. Mentionam ca in tot judetul Iasi sunt peste 6.500 de locuri disponibile si se va forma un numar de 310 clase. Mai multe informatii pot fi obtinute la sediile scolilor sau de pe site Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Noii aleși locali primesc certificatele de la Biroul Electoral Local Pașcani

  Cei 19 consilieri locali pascaneni si noul primar vor primi miercuri, 30 septembrie a.c., certificatele de la Biroul Electoral Local Pascani care atesta participarea...

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un autobuz, la Lețcani. Se vede că frânele camionului au cedat (video)

  Imagini cu momentul când basculanta intră într-un atobuz, la Lețcani, au fost surprinse de camerele de suprveghere din intersecție. Se vede că frânele camionului...

  Se închide Grădinița cu Program Normal Deleni. Caz confirmat de coronavirus

  Peste 100 de prescolarii din cele cinci grupe de la Gradinita cu Program Normal din Deleni vor ramane acasa pentru urmatoarele 14 zile. Unitatea...